Premiat un estudi de la UdL sobre violència masclista que reclama recursos per fer complir la llei

REDACCIÓ
30-05-2018
  • Premiat un estudi de la UdL sobre violència masclista que reclama recursos per fer complir la llei

El Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera de la Universitat de Lleida ha rebut un accèssit dels 8ens Premis Ángeles Durán, que atorga l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona de la Universitat Autònoma de Madrid. El guardó reconeix el llibre La protecció de la víctima de violència de gènere. Un estudi multidisciplinar després de 10 anys de l'aprovació de la Llei Orgànica 1/2004. Una de les conclusions d'aquesta publicació, coordinada per la professora i directora del Centre Dolors Piera, Ana Maria Romero, i la gestora de gènere Cristina Rodríguez, és que la llei "ha estat fonamental i imprescindible en la lluita per a l'eradicació" d'aquesta xacra a l'Estat espanyol. De tota manera, les responsables de l'estudi també asseguren que malgrat suposar un avenç, "ha resultat poc efectiva a causa de la manca de recursos destinats a la seua implementació". En aquest mateix sentit, el treball aposta per les mesures plantejades al Pacte d'Estat en matèria de Violència de Gènere, al juliol de 2017.

El jurat dels premis Ángeles Durán ha destacat la perspectiva transversal de l'anàlisi de treball lleidatà, que ha comptat amb especialistes de diverses disciplines de la UdL i de les universitats Autònoma de Barcelona, Rovira i Virgili, Burgos i Oviedo.

El primer premi Ángeles Duran ha estat per a Cosa de mujeres. Menstruación, género y poder, de l'argentina Eugenia Tarzibachi. El lliurament d'aquests guardons bianuals ha tingut lloc aquest matí a Madrid, en el marc de les 22es Jornades Interdisciplinàries d'Investigació de l'IUEM.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta