Premiats per conscienciar sobre els riscos del tabac al Segrià

REDACCIÓ
19-07-2018
  • Premiats per conscienciar sobre els riscos del tabac al Segrià

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) Alfarràs-Almenar va rebre ahir un dels tres premis que entrega la Societat Catalana d’Atenció i Tractament del Consum del Tabac (SCATT), a causa de les activitats realitzades en el marc de la XIX Setmana Sense Fum, celebrada del 25 al 31 de maig. El premi consisteix en un val de 50 euros a intercanviar per material a la llibreria Abacus. 

Com cada any, l’EAP Alfarràs-Almenar ha realitzat activitats relacionades amb el tabaquisme amb l'objectiu de sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o d’abandonar el consum de tabac i de poder gaudir d'un ambient lliure de fum. El lema d’enguany ha estat “Viu a sac sense tabac”, amb la intenció d’incidir de forma especial en les malalties cardiovasculars.

Dins de les activitats realitzades es varen muntar taules informatives i de sensibilització a tots els centres i consultoris locals, amb tríptics d’informació i guies d'autoajuda per deixar de fumar dirigides a ciutadania, professionals de l’EAP i alumnes de l’IES Almenar. També es van fer accions en llocs públics on es va oferir material informatiu sobre el tabaquisme, es van fer tests de dependència i carboximetries per tal de conscienciar sobre l'efecte que té el consum de tabac en la salut, tant en les persones fumadores com en les no fumadores o fumadores passives. Les activitats han comptat amb el suport gràfic de l'exposició itinerant “Deixar de fumar pot ser divertit”.

La persona que ha liderat les activitats és l’infermer Magí Claveria, referent de tabac de l’EAP, amb la col·laboració de la infermera Magda Barbera.

Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...