Premien un projecte de Lleida per investigar sobre la progressió de l’esclerosi múltiple

REDACCIÓ
13-07-2022
  • Premien un projecte de Lleida per investigar sobre la progressió de l’esclerosi múltiple
    Peu de foto: 
    IRB Lleida

El grup de Neuroimmunologia de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha estat premiat amb una de les dos financiacions per a projectes de recerca, per investigar sobre les formes progressives de l’esclerosi múltiple que atorguen la Red Española de Esclerosis Múltiple, juntament amb l’associació d’ Esclerosis Múltiple España.

“Actualment, disposem d’un ampli ventall de tractaments per l’esclerosi múltiple. Aquests, mostren efectes positius sobre la inflamació i en menor grau sobre la progressió de la discapacitat. Per això, és important aquesta recerca, per trobar un biomarcador objectiu per a la detecció precoç de la progressió de la malaltia” han explicat els dos investigadors principals del projecte, la Cristina González i el Pascual Torres.

El projecte, finançat amb 25.000€, es desenvoluparà del juliol d’aquest any fins al mes de juny de l’any 2023. El personal investigador és el cap de secció de Neurologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) i responsable del grup de Neuroimmunologia, Luis Brieva Ruiz; la facultativa del servei de Neurologia de l’HUAV i investigadora, Cristina González Mingot, l’investigador, Pascual Torres Cabestany, la infermera i investigadora, Silvia Peralta Moncusí, i la neuropsicòloga i investigadora, Anna Gil Sánchez.

El títol del projecte és “El valor pronóstico de los ésteres de colesterol en la progresión de la Esclerosis Múltiple (PROCOLEM)”, ja que vol analitzar si la quantificació d’un derivat del colesterol (èster), en el moment del diagnòstic de l’esclerosi múltiple, pot utilitzar-se per predir la progressió d’aquesta malaltia. El grup de recerca ja té experiència prèvia en aquest àmbit.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta