Preparats per tornar a les pistes d'esquí?

LLEIDACOM / Noelia García / Farmàcia Solsona Fígols
14-12-2020
  • Prepara’t per tornar a les pistes d’esquí
  • Preparats per tornar a les pistes d'esquí?

Tot i les complicacions d'aquesta temporada, les pistes d'esquí de Lleida han pogut iniciar avui la temporada més atípica. Els amants de la neu, l'esquí i el snowboard ja poden tornar a enfundar-se en la roba tèrmica per practicar l'esport més hivernal de tots i gaudir del fred i la neu.

L'experiència dels esports de neu i les estones als racons infinitament blancs per la neu, són moments bonics que compartim amb amics i familiars, però com sempre és fonamental no oblidar cuidar i preparar el nostre cos per poder gaudir plenament i evitar problemes.

Protegir la nostra pell del fred, els ulls de la llum solar reflectida a la neu o estirar abans de pujar als esquís han de ser activitats imprescindibles que ens acompanyin durant la nostra estada a la neu.

Des de Lleidacom i en conjunt amb la Farmàcia Solsona Fígols et deixem una sèrie de consells i recomanacions per tornar amb seguretat a les pistes d'esquí.
 

Prepara’t per tornar a les pistes d’esquí

La protecció solar

A la muntanya l'atmosfera és molt fina i la radiació UV incideix amb més intensitat. La neu a més actua com a reflectora i pot reflectir fins al 80% dels raigs de sol. La Farmàcia Solsona Fígols ens recomana fer servir protector solar per garantir la cura de la nostra pell amb els següents requisits:

  • Posseir un índex de protecció alt, igual o superior a 50+.
  • Fàcil de transportar per tenir-ho sempre a mà , una textura agradable i fàcil d’aplicar i resistent a l’aigua.
  • Protecció UVA i UVB.

Estiraments

Com és indispensable a l'hora d'iniciar qualsevol activitat física és necessari seguir una línia d'estiraments per escalfar les nostres articulacions i evitar possibles lesions. Solsona i Fígols ens aconsella estirar sobretot:

  • Turmells: realitzant senzills moviments circulars durant 15 segons.
  • Genolls: flexionant suaument durant 20 segons.
  • Malucs: realitzant moviments circulars a banda i banda durant 20 segons.
  • Sobretot recordem que no s'ha de forçar, són estiraments suaus.

 

Seguint aquests consells, sense oblidar-se de portar la roba i l'equipament adequat per trepitjar la neu, podrem gaudir d'una experiència meravellosa a la neu de les nostres terres lleidatanes.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta