Presentació de la programació musical de LaTemporada a l’Auditori Enric Granados

REDACCIÓ
11-01-2022
  • Presentació de la programació musical de LaTemporada a l’Auditori Enric Granados

El proper dijous, 20 de gener, a les 19 hores, es presentarà la programació musical gener-juny 2022 de LaTemporada Lleida a l’Auditori Municipal Enric Granados. La presentació, que es farà a la sala 2, anirà a càrrec de Xavier Puig, director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès, del Cor de Cambra de l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, i director principal del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l’Orquestra de Girona.

Xavier Puig és una peça fonamental dins de l’engranatge musical català, que explicarà d’una manera propera i didàctica a les persones assistents les diferents propostes musicals programades, mentre conversa amb la directora de l’Auditori, Puri Terrado.

La programació de l’Auditori Municipal Enric Granados per a aquest primer semestre del 2022 la conformen un total de 33 concerts, dels quals 22 tindran lloc a la sala simfònica i 11 a la sala de cambra. La programació està dividida en 6 cicles: Cicle Grans Formacions: 12 concerts; Cicle Ricard Viñes. Recitals: 3 concerts, Cicle Coral Antoni Pujol: 3 concerts, Cicle de Cambra: 5 concerts Cicle Moderna i Jazz: 5 concerts; Música amb la Tribu (familiars): 4 concerts

El primer concert de la Temporada va tenir lloc diumenge passat, dia 9, amb les Millors BSO de Disney de la Franz Schubert Filharmonia dirigida per Marc Timón, amb totes les entrades venudes (amb l’actual 70% d’aforament).

Xavier Puig i Ortiz

És director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès, del Cor de Cambra de l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, i director principal del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l’Orquestra de Girona.

Nascut el 1973 a Cervera (Lleida), on començà els seus estudis musicals amb el piano i el violí, per ampliar-los amb la composició al Conservatori Professional de Badalona. Paral·lelament s'inicià en la direcció coral amb Josep Prats, Johan Duijck, Laszlo Heltay, Jordi Casas i Pierre Cao, i posteriorment amplià la formació orquestral amb el mestre Salvador Mas a Barcelona i amb Leopold Hager a la Universitat de Viena.

Ha estat director assistent de la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España) i de l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya). Ha estat director convidat per nombroses orquestres del país, amb una especial vinculació amb l’Orquestra Terrassa 48.

És professor d'orquestra i direcció a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i dirigeix el Curs de Direcció d’Orquestra de Terrassa des de 2017. Ha enregistrat obra d’autors catalans i diversos programes divulgatius per a TV3. Fou fundador i director artístic de les 6 primeres edicions del Festival de Pasqua de Cervera, dedicat a la música clàssica catalana.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta