Presó per abusar d’una menor a Montoliu de Lleida

M. CABELLO
18-07-2019
  • Presó per abusar d’una menor a Montoliu de Lleida

Un veí de Montoliu de Lleida de 35 anys, E.M.O, ha acceptat una condemna de quatre anys i mig de presó per haver abusat sexualment de manera reiterada de la filla adoptiva d’uns coneguts, de 16 anys. Estava previst que el judici tingués lloc demà a l’Audiència Provincial de la ciutat de Lleida, encara que les parts han arribat a un acord pel qual l’acusat accepta un any i sis mesos de presó i el pagament d’una indemnització de 10.000 euros. Segons l’escrit de qualificació de la Fiscalia, es va aprofitar de la confiança dels pares, que el consideraven un membre més de la família al ser amic de la infantesa del fill biològic dels dos, que va morir en un accident de trànsit als 19 anys.

Des que els pares van adoptar el 2004 dos nenes de 6 i 4 anys, l’acusat es va comportar amb elles com un germà gran, els feia regals i hi tenia detalls com si fossin família. Quan la més petita de les nenes tenia 16 anys i el processat 31, el gener del 2017, va començar a exigir-li que, com que li havia fet molts regals i moltes coses per ella, l’havia de tenir content, per la qual cosa va començar a insinuar-se-li sexualment. L’home va acabar exigint-li tenir relacions sexuals, que es produïen una vegada al mes o fins i tot en més ocasions, tant al domicili d’ell a Montoliu com al cotxe d’aquest quan estava estacionat en un magatzem de la seua propietat. Quan la menor va iniciar una relació sentimental amb un noi de la seua edat, l’acusat va començar a comportar-se d’una forma gelosa i possessiva, la qual cosa va provocar una sensació d’inseguretat a la víctima, que va acabar denunciant la situació que estava patint el juliol del 2018.

A més de la pena de presó, l’Audiència de Lleida també li imposa una ordre d’allunyament de cinc-cents metres respecte a l’adolescent, així com de la seua germana i els seus pares. Una vegada que quedi en llibertat, se li imposarà la pena de llibertat vigilada durant set anys i no podrà residir a Montoliu de Lleida o Albatàrrec.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta