Preveuen l'ampliació de la part posterior del recinte de l'Aplec del Caragol l'any vinent

REDACCIÓ
22-05-2022
  • Preveuen l'ampliació de la part posterior del recinte de l'Aplec del Caragol l'any vinent
    Peu de foto: 
    Salvador Miret (ACN)

El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha anunciat aquest dissabte la voluntat de la Paeria d’arranjar i ampliar la part posterior del recinte ferial dels Camps Elisis perquè l’Aplec del Caragol pugui créixer en espai, de cara a l’edició de l’any vinent. “Aquesta actuació permetria donar cabuda a les colles que ara no poden participar de la festa i s’han de quedar fora”, segons ha dit.

Postius ha fet aquestes manifestacions durant l’homenatge als collistes difunts, que ha tingut lloc aquest matí davant l’estàtua de Manolo Calpe, un dels pares fundadors de l’Aplec. Un acte al qual ha assistit el conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, així com les tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Sandra Castro, el tinent d’alcalde Paco Cerdà i el regidor Jaume Rutllant. 

Com és tradicional, la junta de la Fecoll ha estat la primera a dipositar les flors als peus de l’estàtua. Tot seguit ho han fet Jordina Freixanet i Toni Postius, en nom de la corporació municipal, i a continuació han anat desfilant la resta de caps de colla. El darrer ha estat un besnet de Manolo Calpe, que li ha col·locat un mocador de collista al voltant del coll a la figura del seu avantpassat.

El president de la Fecoll, Ferran Perdrix, ha manifestat que l’homenatge als collistes que ens han deixat era encara més significatiu en complir-se més de 1.000 dies sense aplec. I ha afegit que “la millor forma de retre’ls tribut no era altra que entrar en el recinte amb ganes de passar-ho bé i fent un Aplec exemplar”.

A més del conseller Joan Ignasi Elena, també han visitat aquest dissabte l’Aplec del Caragol els consellers d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, i la consellera de Drets Socials, Violant Cervera. Ambdós han recorregut el recinte de les penyes i han saludat els penyistes, acompanyats de regidors de l’Ajuntament de Lleida i dels corresponents delegats territorials dels seus departaments, Ramon Alturo i Joan Segura, respectivament. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta