Primera edició de la Fira de Contractació Municipal Pública de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
19-02-2021
Actualitzat: 19-02-2021 10:22
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Primera edició de la Fira de Contractació Municipal Pública de Lleida 4
  • Primera edició de la Fira de Contractació Municipal Pública de Lleida 2
  • Primera edició de la Fira de Contractació Municipal Pública de Lleida 3

L’Ajuntament de Lleida, en col·laboració amb Fira de Lleida, ha posar en marxa la I Fira de Contractació Pública Municipal, una plataforma virtual vehiculada a través de la web del saló Municipàlia que vol posar a l’abast dels potencials proveïdors de la Paeria la possibilitat d’accedir a 84 contractes corresponents a diferents àmbits de la gestió municipal, amb un valor global de 7.105.195 €.

En el decurs de la iniciativa, que es farà el 25 de febrer de 9.30 a 14.00 h, diversos regidors faran una explicació introductòria als contractes del seu àmbit i les empreses interessades podran mantenir trobades on line amb regidors i tècnics municipals per demanar informació o aclarir dubtes sobre els diversos contractes. Caldrà sol·licitar les trobades prèviament a través del web de Municipàlia https://firadelleida.com/municipalia/ca/contractacio/. En aquest web es poden consultar ja les fitxes corresponents a les 84 adjudicacions d’obres, equipaments i serveis.

Jordina Freixanet, segona tinenta d'alcalde de l’Ajuntament de Lleida, ha explicat que la I Fira de Contractació Pública Municipal és una iniciativa pionera que es planteja com “un aparador del que la Paeria té previst contractar durant l’any 2021, que incorpora les clàusules socials i mediambientals que la ciutadania de Lleida ens reclama, obert al món empresarial i social”. 

El projecte es configura com una plataforma de trobada virtual entre l'Ajuntament i els seus potencials proveïdors “destinada a promoure una contractació pública sostenible, transparent i accessible, així com la participació de les petites i mitjanes empreses, les empreses locals, emprenedores i innovadores en les licitacions públiques, a més de les entitats socials i centres especials de treball que vulguin participar-hi”.

L’altre gran objectiu, segon Freixanet, és promoure la innovació en la contractació pública. “Municipàlia ha estat també la porta d'entrada a idees i solucions innovadores que aporten eficiència social i ambiental en la prestació de serveis a la ciutadania i que resolguin els reptes i necessitats per a crear una ciutat sostenible”, ha afegit. En aquest sentit, en el decurs de la sessió s’exposaran quatre propostes de com innovar en l’àmbit dels serveis públics per part de quatre empreses.

Com a exemples dels contractes que es licitaran, Freixanet ha citat la gestió de la preinscripció i matriculació dels alumnes de les escoles bressol, les obres de connexió de les aigües residuals de Llívia al sistema general de clavegueram de Lleida, el servei de reparació de ferms granulars dels camins municipals de l’Horta de Lleida, el servei per a la creació de la nova imatge de marca i identitat corporatives del Museu d’Art de Lleida, el servei integral de cardioprotecció de les instal·lacions esportives municipals de l’Ajuntament de Lleida, l’allotjament d’urgència de persones sense llar, l’adequació d’àrea de gossos al Parc de La Mitjana o el projecte d’adequació paisatgística Parc de la Seu Vella, entre d’altres.

De la seva banda, Elena Ferre, regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció, ha dit que els contractes s’han agrupat en quatre eixos temàtics: Governança i excel·lència operativa (comunicació (part tecnològica), economia, informàtica i serveis tecnològics, protocol, recursos humans, participació i lluita contra la corrupció); Imatge, projecció i promoció de la ciutat (ciutat i cultura, comunicació (part de difusió i promoció), consum, comerç i mercats, esports, festes i tradicions, Guàrdia Urbana, ocupació, serveis); Igualtat, diversitat i inclusió social (serveis socials, cooperació i inclusió) i Emergència climàtica, ambiental i sanitària (medi, habitatge i transició ecològica).

En cada eix s’especificarà la fitxa corresponent a cada contracte, el pressupost, la durada de la licitació, característiques tècniques, ODS i clàusules socials.

Finalment, Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha comentat que aquesta acció estableix sinèrgies positives entre la Institució firal i l’Ajuntament, ja que la incorporació de la Fira de Contractació Pública Municipal al web de Municipàlia “aporta valor a aquest saló, d’una banda, i aporta una major difusió i transparència a l’àmbit de contractació de l’Ajuntament, de l’altra”.

Oró ha explicat que web s’estructura en diferents apartats, com són el programa de la jornada, amb els quatre eixos citats (que inclouen xerrades introductòries genèriques per part dels corresponents regidors), la relació dels 84 contractes i la possibilitat d’agendar trobades virtuals amb els responsables de cada contracte. Quant al programa de xerrades introductòries digitals, l’eix de la Governança i excel·lència operativa serà presentat per Jordina Freixanet; el d’Imatge, projecció i promoció de la ciutat, per Toni Postius; el d’Igualtat, diversitat i inclusió social, per Sandra Castro; i el d’Emergència climàtica, ambiental i sanitària, per Sergi Talamonte.

El director general ha dit que Fira de Lleida informarà a tots els expositors de Municipàlia i a totes les empreses de la base de dades del sector que té l’entitat firal sobre la celebració de la Fira de Contractació Pública Municipal, que òbviament està oberta a tot el món empresarial.

Oró ha afirmat que la intenció de Fira de Lleida es fer una edició presencial de Municipàlia, aprofitant per reivindicar el valor de les fires com a motor de reactivació econòmica, i ha assegurat que l’equip de la Institució firal està treballant per poder-la portar a terme, però ha afegit també que la decisió final dependrà de la normativa sanitària vigent en aquell moment. 

Comparteix

També t'interessarà