Primera pedra de la nova planta del Centre de Tractament de Residus del Segrià

REDACCIÓ
Publicat: 
01-02-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Primera pedra de la nova planta del Centre de Tractament de Residus del Segrià
  • Primera pedra de la nova planta del Centre de Tractament de Residus del Segrià
  • Primera pedra de la nova planta del Centre de Tractament de Residus del Segrià

El president del Consell Comarcal del Segrià i del Consorci de Residus del Segrià, David Masot, el conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern, Damià Calvet, i l’alcalde de Montoliu, Josep Guillamet, han col·locat aquest dijous la primera pedra de l’ampliació del Centre de Tractament de Residus del Segrià (CTR), en un acte en què també han assistit nombrosos consellers i consellers comarcals i alcaldes i alcaldesses del Segrià.

La nova planta tractarà fins a 60.000 tones l’any de fracció resta i 15.000 d’orgànica i permetrà estalviar més de 25.000 tones de CO2, de manera que ajudarà a lluitar contra l’emergència climàtica. L’obra també inclou una aula per a fer educació ambiental i un edifici d’oficines. La construcció de la planta està previst que duri 18 mesos i que tingui un cost de 18’5 milions d’euros, finançats íntegrament per l’Agència Catalana de Residus.

El president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, ha explicat que l’obra permetrà “passar de tractar únicament la fracció orgànica a tractar també la fracció resta, cosa que reduirà la quantitat de residus que es dipositen finalment al dipòsit controlat i recuperarà i valoritzarà una gran quantitat de residus que actualment acaben al mateix dipòsit sense cap tractament.” També ha destacat que “la planta, juntament amb els dos sistemes de recollida impulsats pel Consell Comarcal del Segrià l’any 2018 faran possible una comarca i un territori mediambientalment més sostenible.”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha afirmat que la planta és “una aposta del Govern de fer una infraestructura moderna al Segrià” i ha destacat que el procés de tractament mecànic-biològic que s’hi durà a terme “reduirà un 50% el que va a parar a l’abocador.” De totes maneres, ha recordat que “encara tenim molta feina” per assolir les quotes que marca la Unió Europea, que preveu que l’any 2035 aquesta xifra es redueixi al 10%. En aquest sentit, ha demanat la “implicació de tots” per reduir la recollida selectiva i ha refermat el porta a porta com el sistema amb el qual més es recicla, amb una xifra que arriba al 80% en el cas dels 22 municipis del Segrià que tenen PaP.

Per la seva part, l’alcalde de Montoliu de Lleida, Josep Guillamet, ha explicat que “és una obra llargament esperada”. Així mateix, ha destacat “la solidaritat” del municipi per acollir des de fa dues dècades una infraestructura que dóna servei a tots el Segrià i “l’aposta per l’economia circular i la valorització dels residus.”

Comparteix

També t'interessarà