Primeres consultes per avortar de forma voluntària a Lleida

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
05-10-2021
Actualitzat: 05-10-2021 10:43
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Primeres consultes per avortar de forma voluntària a Lleida
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

Les primeres consultes per interrompre l'embaràs de forma voluntària fins a la setmana 14 a la capital de Ponent es van començar a atendre aquest dilluns, tal com ja havia anunciat la setmana passada el Departament de Salut. Les dones interessades ho poden fer a través de la clínica privada MiNovAliança, que forma part del Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya (SISCAT) i que fa mesos va acordar amb Salut la prestació d'aquest servei al qual fins ara no es podia accedir al conjunt de la Demarcació de Lleida, a causa de l'objecció de consciència dels professionals públics. El servei també s'ofereix a les dones de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran que ho sol·licitin.

 

La clínica privada MiNovAliança és el primer centre autoritzat per part de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària a practicar aquest procediment quirúrgic a la Regió Sanitària Lleida. La Clínica MiNovAliança ofereix també el servei a les dones de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran que ho sol·licitin. Aquesta prestació és fruit del treball integrat entre equips de llevadores de l’Atenció Primària de Lleida i Alt Pirineu i Aran, professionals de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i la clínica MiNovAliança.

Es tracta del mateix tipus de prestació que actualment ofereix el sistema de salut  públic a altres centres del SISCAT, com ara el Consorci Sanitari de l’Anoia, el Consorci Sanitari de Terrassa o el Consorci Hospitalari de Vic. Amb la posada en marxa d’aquesta prestació se soluciona una qüestió d’accessibilitat i equitat territorial, que afectava les dones de les comarques lleidatanes a l’hora d’aturar voluntàriament la seva gestació. A més, aquest model pretén informar exhaustivament la dona de tot el procediment des del punt de vista clínic garantint una informació individualitzada.

 

Comparteix

També t'interessarà