Prioritzen que entitats socials adquireixin pisos subhastats

P. RODELLAR
14-01-2020
  • Prioritzen que entitats socials adquireixin pisos subhastats

La Paeria va oferir ahir a les entitats socials lleidatanes suport tècnic perquè exerceixin el dret de tempteig sobre els habitatges en execució hipotecària (cases que s’han desnonat). Això significa que les agrupacions del tercer sector podran adquirir aquests habitatges si igualen el preu de compra després d’una subhasta.

“El que volem és recuperar el màxim d’habitatges per a gestió social i pública i que així no caiguin en mans d’especuladors o fons voltor”, va explicar el tinent d’alcalde, Sergi Talamonte, després de reunir-se amb deu entitats. La llei catalana recull que el dret de tempteig el pot exercir tant la Generalitat com els ajuntaments, entre d’altres, i també les entitats socials, però no ha estat fins ara que la Paeria els ha ofert aquesta opció.

“Actualment, ni Generalitat ni ajuntaments no tenen la capacitat d’inversió per fer-se càrrec de tots els pisos que surten a subhasta”, va recalcar Talamonte.

Així mateix, l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) proporcionarà assessorament tècnic gratuït a les associacions que vulguin comprar un habitatge perquè sàpiguen en quines condicions es troba i quant els costaria una rehabilitació. Per la seua part, la Generalitat ofereix una línia de crèdits tous (a tornar en vint anys) a totes les entitats que demostrin que utilitzaran els habitatges per a finalitats socials.

Després de la reunió celebrada amb representants de deu entitats socials (Aspros, Ilersis, Càritas, Antisida Lleida, Salut Mental Ponent, Down Lleida, Refem, Salesians, Sant Joan de Déu i Creu Roja Lleida), el regidor Sergi Talamonte va assegurar que moltes hi estaven molt interessades. És per això que la Paeria elaborarà una guia perquè “tinguin tots els coneixements tècnics necessaris”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next