Problemes en carreteres pel gel i el tren de la costa, encara en l'aire

X.R.
13-01-2021
  • Problemes en carreteres pel gel i el tren de la costa, encara en l'aire
  • Problemes en carreteres pel gel i el tren de la costa, encara en l'aire

Les nevades del cap de setmana van provocar ahir problemes per circular per onze carreteres de Lleida, encara que no hi va haver vies tancades. D’altra banda, la recuperació del tren de la costa encara segueix en l’aire i Adif assegura que treballa per restablir la circulació com més aviat millor.

Així, en deu carreteres hi havia avisos per neu i gel a la calçada. És el cas de l’LV-7011 entre l’Albagés i Juncosa o l’LV-7031 de les Borges a Cervià. S’hi va sumar l’LV-9043 a les Avellanes, on va ser obligatori l’ús de cadenes. Per la seua part, la Diputació va explicar que el servei de Vies i Obres va distribuir entre el dia 6 i dilluns un total de 1.750 tones de potassa als ajuntaments. Va assenyalar que les incidències provocades pel temporal van afectar un total de 810 quilòmetres de vies de la seua titularitat, amb una especial incidència a les Garrigues. Va apuntar que han coordinat els treballs dels equips de neteja de carreteres, han respost a les peticions d’ajuntaments i han atès trucades de Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i Bombers per resoldre incidències com per exemple la caiguda d’un cable elèctric a la carretera d’Aspa al Cogul.

A més, Lleida va seguir ahir sense trens en la línia de la costa (R-13 i R-14) després que dissabte se suspengués la circulació entre la capital del Segrià i la Plana-Picamoixons. Fonts d’Adif van apuntar que treballen per recuperar el servei “com més aviat millor” i van explicar que s’han d’acabar d’adequar les estacions, on hi ha gel i neu. Van assegurar que dissabte i diumenge hi va haver fins a dotze persones treballant en cada torn per netejar canvis d’agulles i retirar neu. Diumenge també es van dur a terme tasques a la línia de Manresa (R-12), que està operativa.

Ahir també hi va haver incidències en trens de rodalies. A la línia R-12, un autocar va substituir el tren que havia de sortir de Lleida cap a Cervera a les 13.35 per una incidència, segons fonts de Renfe. El comboi que va sortir de la capital del Segrià a les 08.50 va quedar parat a Sant Martí Sesgueioles per una avaria i els passatgers van anar amb autocar fins a Manresa. Això va provocar que els viatgers que van sortir de l’Hospitalet a les 07.54 haguessin d’anar amb autocar de Calaf a Lleida.

Així mateix, una incidència a la catenària a Aragó, que va quedar reparada a les 08.30 hores, va afectar vuit trens AVE, alguns amb parada a Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta