Prop de 400 estudiants de Lleida participen en tallers formatius d'energies renovables a Almatret

REDACCIÓ
Publicat: 
02-06-2022
Actualitzat: 02-06-2022 11:15
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Prop de 400 estudiants de Lleida participen en tallers formatius d'energies renovables a Almatret
    Peu de foto: 
    Ajuntament d'Almatret

Prop de 400 noies i nois d’una desena de centres educatius de les comarques de Lleida han participat a les visites i tallers formatius del projecte Almia aquest 2022. Entre els mesos d’abril i maig, Almatret ha acollit quinze sessions de treball en les quals l’alumnat ha realitzat tallers sobre energies renovables; des de la seva producció a traves de plaques solars fins com es transporta i distribueix. L’alumnat ha pogut gaudir també de la ruta de l’energia, que comprèn una visita a les instal·lacions d’Almia on hi ha dos projectes d’investigació europeus referents a l’emmagatzematge d’aquest tipus d’energia, així com la visita a un hort solar, aerogeneradors i la subestació elèctrica.

Els centres educatius que han participat a les jornades formatives aquest curs són l’IES Torre Vicens, l’IES Samuel Gili i Gaya, l’IES Josep Lladonosa i l’IES Guindàvols de Lleida, l’IES Ermengol IV de Bellcaire d'Urgell, l’IES Seròs, l’IES l’Olivera de la Granadella i l’IES Joan Solà de Torrefarrera. Les sessions formatives d’Almia es van tancar el passat dia 27 de maig i han estat conduïdes per l’equip d’Almia-Educativa i per cinc monitors de la Universitat de Lleida que havien rebut una formació específica per dur a terme els tallers i la ruta.

Des de l’Ajuntament d’Almatret i Almia es fa una valoració molt positiva de les sessions de treball realitzades en les darreres setmanes. Després de la prova pilot que es va dur a terme el curs passat, aquest 2022 s’ha completat un calendari extens i s’ha complert amb l’objectiu d’apropar la investigació en energies renovables a l’alumnat de secundària. La previsió és mantenir les sessions formatives pel proper curs i ampliar el nombre de centres que hi participen.

En aquesta línia, aquest mes de juny es donaran a conèixer els noms dels guanyadors i guanyadores de la nova edició Premis Almia Educativa. Uns premis que volen promoure i reconèixer la tasca formativa sobre la conscienciació i recerca de recursos energètics sostenibles, nets i respectuosos amb el medi ambient. Un jurat professional decidirà els guardonats, reconeixent dos projectes dins de cada etapa educativa, a més de premiar la tasca del professorat. Entre totes les categories es repartiran més de 2.000€ euros en xecs regal per a material escolar. L’entrega dels guardons tindrà lloc a Almatret el proper 18 de juny.

Comparteix

També t'interessarà