Prorrogades quinze dies les mesures especials a la Noguera

REDACCIÓ
01-10-2020
  • Arxiu Balaguer riu segre @ms_kplan
    Peu de foto: 
    Foto @ms_kplan

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la resolució per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19 a determinats municipis de la comarca de la Noguera: d’Àger, Albesa, Algerri, Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, La Sentiu de Sió, Térmens, Torrelameu i Vallfogona de Balaguer. La situació actual de risc de contagi justifica el manteniment de les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 en els municipis esmentats per un nou període de 15 dies.

Aquesta pròrroga modifica els límits d'aforament en els actes religiosos, inclosos casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, que han de limitar l'assistència al 50% de l'aforament (fins ara era al 33%). De la mateixa manera, també es modifiquen els límits d’aforament en els actes culturals, de manera que es podran dur a terme les activitats d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l'aire lliure, en espais públics especialment habilitats per a la realització d'espectacles públics, sempre que es garanteixi que no se supera el 70% de la capacitat (fins ara era el 50%) i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.

Les mesures adoptades s'entenen sense perjudici de la vigència d'altres d'àmbit territorial superior i, en concret, de la Resolució SLT/2056/2020, d'11 d'agost, per la qual es prorroguen les mesures especials en matèria de salut pública relacionades amb el consum de begudes alcohòliques per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19, de la Resolució SLT/2073/2020, de 17 d'agost, per la qual s'adopten mesures extraordinàries al territori de Catalunya per a l'aplicació de l'Acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut de 14 d'agost de 2020, sobre la declaració d'actuacions coordinades en salut pública per a la contenció de la pandèmia de COVID-19, modificada per la Resolució SLT/2782/2020, de 19 d'agost, i de la Resolució SLT/2325/2020, de 25 de setembre, per la qual es prorroguen i modifiquen les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 en el territori de Catalunya o, en el seu cas, la resolució que n'estableixi la pròrroga.

Reforç de les mesures de prevenció

El Risc de Rebrot a la Regió Sanitària de Lleida ha augmentat sensiblement els darrers dies, fins a assolir la xifra de 174,67, a 29 de setembre. La taxa reproductiva efectiva (Rt) estable a la Regió Sanitària de Lleida és d’1,1 i d’1,2 la sensible, ambdues a data 26 de setembre. Les comarques de la Noguera, la Segarra i l’Urgell tenen un risc de rebrot molt alt, superior a 200, i Rt superior a 1: 1,15, 2,89, 1,32, respectivament (dades acumulades de la setmana del 20/09/2020 al 26/09/2020). El Segrià i les Garrigues tenen un índex de rebrot alt (superior a 100) i Rt també superiors a 1: 1,10 i 1,43 respectivament. El Pla d’Urgell té un índex de rebrot inferior a 100 i una Rt de 0,66. Per tot plegat, la situació aconsella de reduir la mobilitat tant com sigui possible.

La majoria dels contagis s’estan produint en entorns familiars o de persones properes, atès que es relaxen les mesures de protecció. En aquest sentit, es recorda que els contactes s'han de limitar,  sempre que es pugui, a les persones que integren el grup de convivència habitual, i s’insisteix en la limitació a sis persones de les trobades socials i familiars, amb les excepcions establertes. La mascareta, la distància social i la higiene de mans és imprescindible.

Comparteix

També t'interessarà