Protecció Civil demana no col·lapsar l'accés a Mont-rebei

E. FARNELL
26-10-2020
  • Protecció Civil demana no col·lapsar l'accés a Mont-rebei
  • Protecció Civil demana no col·lapsar l'accés a Mont-rebei

Protecció Civil va fer ahir una crida a través de les xarxes socials per evitar anar a espais naturals “amb alta afluència de visitants”. Es va referir de forma específica al pàrquing de la Masieta, a Sant Esteve, per advertir que ja nestava al complet i s’establien restriccions d’accés al congost de Mont-rebei. No obstant, aquestes limitacions van ser només per als vehicles, no per als turistes a peu que van optar per anar a visitar el congost. Al trobar el pàrquing complet, estacionaven en camins i finques privades dels voltants. Els Mossos van multar ahir per aparcar incorrectament a l’accés al congost. En altres ocasions, la policia autonòmica ja ha multat per ocupar part de la calçada de la carretera de Sant Esteve de la Sarga. És una mesura per garantir la seguretat dels visitants, per si ha de passar un vehicle d’emergències per la carretera. S’ha de destacar que fa temps que el territori denuncia l’afluència massiva de vehicles al congost.

Aquesta situació va coincidir amb el primer cap de setmana en què es va limitar l’aforament de parcs naturals de les comarques de Barcelona i Girona. El pàrquing de la Masieta és de pagament i té capacitat per a 160 vehicles, malgrat que ara té un aforament limitat a 100 places com a mesura de precaució contra la Covid. Així mateix, cartells recordaven als visitants l’obligació de portar mascareta, de respectar la distància de seguretat i altres normes per evitar els contagis.

D’altra banda, a Lleida nombroses persones van optar per sortir de casa i passar la jornada a les Basses d’Alpicat, per organitzar barbacoes i gaudir del dia a l’aire lliure.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?