Protesta pel bloqueig del conveni d’empleats socials

L. GARCÍA
Publicat: 
17-05-2019
Actualitzat: 17-05-2019 10:48
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Protesta pel bloqueig del conveni d’empleats socials

Una trentena de persones es van concentrar ahir a les portes de la seu del departament de Benestar Social a Lleida per protestar contra el bloqueig del conveni col·lectiu dels treballadors de les empreses privades d’acció social. Són empleats que atenen persones en situació de vulnerabilitat com menors, discapacitats i tercera edat, amb una plantilla d’entre 200 i 300 persones a la província de Lleida.

Una de les portaveus sindicals, Anna Lahoz, responsable d’intervenció social de CCOO Lleida, va justificar la protesta per exigir l’equiparació en condicions salarials i laborals amb els empleats públics del sector, a banda d’instar patronal i Administració a desbloquejar el conveni col·lectiu contemplant millores per als treballadors de les empreses que tenen externalitzats serveis d’atenció a persones amb vulnerabilitat.

Segons Lahoz, la diferència salarial entre privats i públics pot ser de 600 euros al mes i les condicions en el primer cas són més precàries. De fet, el conveni del sector no contempla cap pujada salarial, quan en el públic es preveu d’un màxim del 2,75%.

També insten a un control més gran d’aquestes empreses per garantir que es compleixi les condicions i una atenció de qualitat dels usuaris. La protesta també es va fer a Tarragona i Barcelona.

Segons Anna Lahoz, s’enfronten a un col·lectiu amb serioses dificultats i no compten amb els recursos necessaris per fer-ho. Una problemàtica que està afectant tots els centres, la majoria de gestió privada, que atenen aquests menors a Catalunya.

Pel que fa al seu conjunt, el sector d’acció social té més empleats privats que públics, segons assenyalen fonts sindicals.

Atenció precària en els MENA

Els sindicats també van alertar de la situació precària que viuen els treballadors que atenen els menors estrangers sense referents familiars que arriben a Catalunya.

Comparteix

També t'interessarà