Protestes pel tancament del Cervantes

S.E. / ACN
21-01-2020
  • Protestes pel tancament del Cervantes

La junta de personal docent (formada pels sindicats USTEC-STEs, CCOO, UGT i CSC) i la comunitat educativa del col·legi Cervantes han convocat per dijous vinent una concentració contra el tancament progressiu d’aquesta escola del Barri Antic, que començarà el curs vinent per P3, que Educació va comunicar dijous passat al centre.

La protesta està prevista davant l’edifici escolar del carrer Cavallers, des d’on la intenció és dirigir-se cap al departament d’Educació. “Volem algutinar professors, famílies, antics alumnes, exprofessors i tots els que formen part de la comunitat d’aprenentatge”, va afirmar una portaveu de la junta. Va defensar que ni la comissió ni el pacte contra la segregació “en cap moment parla de tancar centres segregats” i va considerar que “no s’ha donat temps a prendre les mesures previstes en el pacte” per reduir la segregació.

Així mateix, va assegurar que el col·legi Cervantes ha reduït l’absentisme escolar des del 2017 del 35% al 14% i va lamentar que l’edifici “no hagi estat dignificat mai”. En aquest sentit, va assenyalar que el claustre va proposar millorar i ampliar l’edifici del col·legi ubicat al Canyeret (té dos seus).

Per la seua part, mestres i exdocents del Cervantes van assegurar que la majoria de famílies d’alumnes aquest centre tenen una mitjana de sis fills, xifra que contrasta amb l’argument del tancament pel descens de la natalitat. A més, van alertar que algunes ja han manifestat que si el curs que ve l’escola no ofereix P3, no escolaritzaran els nens. Un pare de quatre alumnes va reconèixer a Lleida Televisió les dificultats que suposaria portar-los a un altre centre. “Si de vegades ens costa de portar-los i som al barri, no aniran a cap altre col·legi perquè ja n’hi ha que amb prou feines vénen”, va indicar.

L’equip directiu veu insuficients els arguments d’Educació davant del risc que pot comportar el tancament. “Vam fer propostes com ser institut escola amb el primer cicle de l’ESO o repartir els alumnes en la preinscripció. Si tinguéssim sis mesos, encara, però la preinscripció és ja”, va afirmar el director, Carles Lleixa.

A nivell polític també s'hi ha pronunciat en contra del tancament el PSC. El cap de l'oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa, ha anunciat que demanarà una audiència pública a la Paeria abordar aquest assumpte i ha mostrat la seva "disconformitat total" amb el tancament del centre. Larrosa ha manifestat que "Lleida requereix centres educatius de qualitat, proximitat i compromesos amb el barri, tal com garanteix l'escola Cervantes". Considera que el tancament del centre suposaria "perdre l'essència d'un barri com el Centre Històric" i que posaria en risc valors com els de la "convivència, la integració i la cohesió". El cap de l'oposició ha afirmat que la segregació escolar no es combat tancant una escola, sinó mantenint espais educatius.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?