Protocols a onze localitats de Lleida contra l'ablació

REDACCIÓ
Publicat: 
07-02-2019
Actualitzat: 07-02-2019 11:07
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Protocols a onze localitats de Lleida contra l'ablació

La província de Lleida va arribar l’any passat a les 11 taules locals per a la prevenció de la mutilació genital femenina gràcies a la incorporació de la taula de Cervera, que se suma a les ja existents de les Garrigues, Tàrrega, Lleida Segarra, Segrià, Noguera, Pla d’Urgell, Urgell, Alt Urgell i Pallars Jussà. Aquests organismes tenen com a objectiu coordinar els professionals dels serveis públics (metges, treballadors socials, professors i policies, entre d’altres) que estan en contacte directe amb la població que té un alt percentatge de patir una ablació. La intenció és facilitar la prevenció i la detecció precoç de situacions de risc i establir un protocol d’actuacions a escala local. Les xifres que s’extreuen de les taules locals de prevenció del conjunt de Catalunya constaten que l’any 2018 es van reduir els casos de nenes en situació de risc. Concretament es van comptabilitzar 72 possibles ablacions, mentre que l’any 2017 es van superar les 100. A més, l’any 2018 es va fer un esforç per tal de fomentar el treball comunitari i la promoció d’activitats de sensibilització per poder aconseguir donar visibilitat a aquest problema.

La formació dels professionals ha centrat bona part dels recursos que el Govern de la Generalitat de Catalunya destina a l’eradicació d’aquesta forma de violència contra les dones. Des de l’any 2015 s’han format a Catalunya pràcticament 2.000 persones amb la intenció d’eradicar aquesta pràctica.

En l’actualitat, en el conjunt del territori català, ja existeixen 79 taules locals per a la prevenció de la mutilació genital femenina.

 
Comparteix

També t'interessarà