Proves al Solsonès per combatre la processionària amb aus i muricecs

R. R.
07-07-2017
  • Proves al Solsonès per combatre la processionària amb aus i muricecs

El Solsonès acollirà aquest mes les primeres proves que la Generalitat portarà a terme per combatre l’avenç de la processionària del pi als boscos catalans mitjançant depredadors naturals, com ara aus i muricecs. Així ho van corroborar fonts del departament d’Agricultura, que van indicar que s’instal·laran caixes niu amb aquesta finalitat en finques forestals pròximes a Solsona a partir de la setmana que ve. Es tracta d’un assaig pioner per verificar l’eficàcia d’aquest procediment, que es farà de forma paral·lela a les fumigacions que ja es porten a terme cada any en els indrets on es concentren les poblacions més grans d’aquest insecte.

El Solsonès és una de les comarques on la Generalitat fa campanyes de fumigació anuals contra la processionària del pi. Les fa també al Pallars Jussà, l’Alt Urgell i la Noguera, així com en unes altres vuit comarques de la resta del territori català. L’avenç d’aquest insecte ha obligat a fumigar superfícies cada vegada més grans. El 2015, van ser un total de 7.000 hectàrees en el conjunt de Catalunya, mentre que l’any passat van ser 20.000. Agricultura valora que, ara per ara, la processionària ha ocasionat pocs danys als boscos, encara que sí que perjudica activitats turístiques, com l’excursionisme i la recollida de bolets, al tractar-se d’un insecte verinós.

Aquestes primeres proves en finques d’experimentació s’emmarquen en la partida de gairebé un milió d’euros que destinarà aquest any la Generalitat a combatre la processionària als boscos catalans. La major part d’aquesta quantitat, un total de 931.000 euros, és una partida que inclou la compra del producte biològic contra aquest insecte, denominat Bacillus thuringiensis, i la contractació d’avionetes i helicòpters per aplicar-lo.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next