Proves gratuïtes de detecció de càncer de pròstata a Vithas Lleida

REDACCIÓ / Vithas
Publicat: 
15-09-2023
Actualitzat: 15-09-2023 10:15
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Proves gratuïtes de detecció de càncer de pròstata a Vithas Lleida
    Peu de foto: 
    Vithas Lleida

Coincidint amb la celebració del Dia Europeu de la Salut Prostàtica, que cada any té lloc el 15 de setembre, l'Hospital Vithas Lleida anuncia l'oferta de proves PSA gratuïtes del 18 al 22 de setembre. Aquesta iniciativa es fa amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de la detecció precoç i oferir a la comunitat eines essencials per a la prevenció.

El PSA, un indicador clau per a la salut prostàtica

Per aquest motiu, l'Hospital Vithas Lleida realitza, de manera gratuïta, controls prostàtics a tots els interessats que facin una anàlisi de sang i responguin una enquesta sobre els seus hàbits miccionals. Aquest anàlisi té com a objectiu mesurar el nivell de PSA, o antigen prostàtic específic, a la sang. És una proteïna que pot indicar la presència de tumors prostàtics. Una prova de PSA és una simple anàlisi de sang que mesura els nivells d'aquesta proteïna al sistema, proporcionant informació valuosa sobre la salut prostàtica del pacient.

La millor prevenció és un diagnòstic precoç

Segons la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM), el càncer de pròstata representa el 22,9% dels càncers no melanoma que afecten els homes a Espanya, amb més de 29.000 casos diagnosticats. En paraules del Dr. Pep Auguet, uròleg de l'Hospital Vithas Lleida: “La detecció precoç és la millor manera de cuidar la nostra salut prostàtica. Una prova PSA a temps pot ser la diferència entre un tractament senzill i un de més complicat”. 

Segons el Dr. Auguet, les revisions periòdiques a partir dels 50 anys són essencials, ja que, als seus estadis inicials, el càncer de pròstata no mostra símptomes. "Únicament en etapes més avançades es pot manifestar amb problemes urinaris, disminució del flux d'orina, presència de sang a l'orina o al semen o pèrdua de pes inesperada", afegeix Auguet.

Durant la setmana esmentada, tots els interessats a conèixer l'estat de salut de la seva pròstata poden demanar cita, trucant al telèfon 636 15 08 85 o anant al Centre Mèdic Vithas Lleida, per fer aquesta prova gratuïta, contribuint així a una cultura de prevenció i atenció primerenca.

L'equip mèdic de Vithas Lleida insta la comunitat a aprofitar aquesta oportunitat i a estar informats, ja que la detecció primerenca pot marcar la diferència en el tractament i el pronòstic d'aquesta malaltia.

Comparteix

També t'interessarà