Publiquen una guia amb recomanacions en la desescalada per a persones cegues

REDACCIÓ
21-05-2020
  • Arxiu persona cega gos pigall

L’ONCE ha elaborat una guia de recomanacions indispensables per garantir la seguretat en la tornada a l’activitat personal, econòmica i social de les persones cegues i amb grau de discapacitat visual durant el període de desconfinament. Aquesta guia respon en part als dubtes detectats pels professionals de l’organització que cobreixen els serveis d’atenció i autonomia. Les recomanacions s’ajusten a les mesures d’higiene i seguretat, com la distància social, que en el cas de les persones cegues pot generar moltes situacions en les quals no resulti fàcil que es pugui aplicar.

Per això es recomana identificar-se davant de les altres persones, circular per voreres àmplies, per la dreta i pròxim a la paret, i utilitzar sons com un avís. També es fan recomanacions per a l’ús del transport públic; garantir la seguretat a la feina o com sol·licitar informació o ajuda.

Així mateix, la guia que ha publicat l’organització també dedica un apartat especial per a persones sordcegues, amb recomanacions per extremar la neteja de mans abans i després d’una possible comunicació tàctil; l’ús de mascareta obligatori ja que les distàncies són més curtes i retirar-la per llegir els llavis.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?