Pueyo anima el sector del vi a treballar en xarxa per obrir nous mercats

REDACCIÓ
11-02-2020
  • Pueyo anima el sector del vi a treballar en xarxa per obrir nous mercats

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha animat el sector del vi a treballar en xarxa i a compartir coneixements per obrir nous mercats en el discurs que ha pronunciat en el XIII International Wine Business Meetings celebrat avui a Lleida.

“El vi és un producte que ens uneix. I la cooperació en xarxa ha d’afavorir canals de comunicació i d’interacció que impulsin el sector i la seva difusió per arribar a països objectiu, com és el cas de Corea del Sud o el Japó, i d’altres que han d’arribar i als quals també hem de donar a conèixer la grandesa dels nostres vins”, ha dit l’alcalde.

L’objectiu de la trobada, organitzada per la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, és potenciar les exportacions de vins i crear llaços entre empresaris productors i els principals exportadors del sector.

En la sessió, hi han participat una trentena d’empreses de diferents denominacions d’origen d’arreu de l’estat espanyol, amb la finalitat de forjar relacions comercials amb els dos països convidats en la trobada d’avui, Corea del Sud i Japó. En l'acte de benvinguda, han estat presents els tinents d'alcalde Paco Cerdà i Montse Pifarré.

El sector de vi a Lleida

Miquel Pueyo ha ressaltat la progressió del sector vitivinícola de Lleida i la qualitat "dels vins de la Denominació d’Origen Costers del Segre, una DO que va néixer a meitat dels 80, i que amb treball i tenacitat ha sabut reinventar-se”. Pueyo ha assegurat que “les diferències geològiques i climàtiques doten els seus vins d’una entitat pròpia i, a poc a poc, els vins de Lleida s’estan fent un lloc en el mercat, des del més proper al més llunyà, i estan contribuint en la projecció d’aquest territori al món”.

En el marc d’aquesta trobada, al matí, el tinent d’alcalde Paco Cerdà ha assistit a l’inici de les reunions entre els representants dels cellers i els importadors japonesos i sud-coreans que s’han celebrat al Teatre de La Llotja.

La sessió de la XIII International Wine Business Meetings l’organitza la Cambra de Comerç amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, Prodeca (Departament d’Agricultura), CaixaBank, GlobaLleida i la Unió Europea.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?