⏯️ Pueyo considera "inacceptable" el tractament del 'FAQS' a Kelly Isaiah i el seu grup Koers

ACN
12-01-2021
  • ⏯️ Pueyo considera "inacceptable" el tractament del 'FAQS' a Kelly Isaiah i el seu grup Koers

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha adreçat una carta a la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, on qualifica d'"inacceptable" el tractament inferit al cantant Kelly Isaiah i el seu grup Koers durant el programa 'FAQS', emès dissabte per TV3. Pueyo considera que el càiron "entre Simba i Lo Cartanyà" amb el qual el programa va presentar Isaiah "no pot ser considerat una broma, sinó que frega una actitud racista inacceptable i de molt mal gust, en relacionar el color de la pell d'Isaiah amb un personatge de Disney". També assenyala que 'Lo Cartanya' representa la versió més tòpica i carrinclona dels catalans de terra endins". Per això, sosté que Isaiah, Koers, així com els lleidatans "es mereixen una disculpa publica" per part del 'FAQS'.


Kelly Isaiah: "Quan de petit cantava a l'església, volia ser polític, vaig començar a fer música perquè ho vaig somiar"


En la carta que ha enviat a Llorach, l'alcalde de Lleida lamenta profundament, de la mateixa manera que han expressat molts lleidatans a través de les xarxes socials, "el desconeixement absolut, per part del programa emès, del perfil i dels mèrits dels artistes convidats a participar-hi". En aquest sentit, considera "vergonyós", en tractar-se d'un programa de la televisió pública de Catalunya, que s'introdueixi Kelly Isaiah amb un càiron en el qual es llegia "entre Simba i Lo Cartanyà". Per Pueyo, aquesta comparació "frega una actitud racista inacceptable i de molt mal gust" el mal gust i, a la vegada, "s'erigeix com una burla que ha ofès profundament els lleidatans".

Pueyo considera que tant Isaiah, Koers, així com els lleidatans "es mereixen una disculpa publica" per part del 'FAQS'. "La combinació de la falta d'informació sobre el grup convidat amb els tòpics més tronats i la conversió de la identitat racial d'Isaiah en un motiu de broma no té gran cosa a veure amb la línia professional i ètica seguida tradicionalment per la televisió publica", assenyala en l'escrit que ha adreçat a Llorach.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?