A punt de finalitzar l'exposició 'Abans miràvem la lluna per tot' a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu

REDACCIÓ
Publicat: 
25-05-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • A punt de finalitzar l'exposició 'Abans miràvem la lluna per tot' a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu
    Peu de foto: 
    Ecomuseu de les Valls d'Àneu

L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu tancarà el pròxim diumenge 28 de maig l'exposició 'Abans miràvem la lluna per tot', una mostra que reivindica la influència de la meteorologia en la vida quotidiana del segle XIX i principis del XX al Pirineu.

L'exposició que es va inaugurar el passat dissabte 1 d'abril al Paller de la Casa Gassia de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i que a partir d'ara itinerarà per diferents seus del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, adquireix més vigència que mai en un context de sequera i emergència climàtica com l'actual. La mostra recull algunes peces originals relacionades amb antigues formes de preveure el temps, la protecció davant les tempestes o les pedregades, etc.

'Abans miràvem la lluna per tot' és el resultat d'una recerca bibliogràfica, documental i oral duta a terme per l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i el Parc Nacional per tal de recollir testimonis, històries i relats que tenen com a base la relació de la meteorologia amb les formes de vida local. L'exposició compta amb la col·laboració de l'Institut del Desenvolupament i Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (Idapa), el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i la Diputació de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà