⏯️ Quan la Covid-19 et canvia la vida

REDACCIÓ
01-12-2020
  • ⏯️ Quan la Covid-19 et canvia la vida
  • Testimonis Grup Alba
  • Testimonis Grup Alba
  • Testimonis Grup Alba
  • Testimonis Grup Alba

Coincidint amb la iniciativa solidària mundial Giving Tuesday, un dia per donar, el Grup Alba ha iniciat una campanya per recaptar fons per fer front a les despeses generades per la pandèmia i per seguir reforçant l'atenció de les persones amb discapacitat i trastorn mental vinculades a l'entitat en aquesta segona onada. La campanya té com a protagonistes el Xavi, l'Elisabet i la Laia que expliquen en primera persona i des de diferents perspectives la seva experiència amb la Covid19.

Les persones que vulguin col·laborar amb el Fons d'Emergència COVID del Grup Alba ho podran fer a través de BIZUM amb el codi 00978, per transferència bancària o amb targeta de crèdit a la web http://www.aalba.cat/fonsemergencia > La història del Xavi, vinculat des de fa 9 anys als serveis de salut mental del Grup Alba. El Xavi viu sol des de fa 7 mesos degut a la mort de la seva mare per la Covid19. Des d'aleshores rep un suport a la llar per part d'un professional del Grup Alba que l'acompanya en el seu dia dia. El 23 d'octubre aquesta persona va alertar al 112 que el Xavi no contestava a les seves trucades ni al timbre de casa i quan van entrar-hi el van trobar en estat greu. El van ingressar a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida on li van diagnosticar la Covid19. "Quan em van dir que tenia la Covid19 se'm va caure el món a sobre perquè va ser com reviure el que havia passat amb la meva mare", explica el Xavi en un moment del vídeo.

Per a més informació: Àrea. Comunicació Anna Homs ahoms@aalba.cat 607 217 183 > La història de l'Elisabet i la Laia, i de com aquesta pandèmia ha enfortit les relacions entre persones i professionals. La segona onada de la pandèmia va afectar de ple a la Llar Aleix amb un positiu que va obligar a tots els residents de la llar, entre ells l'Elisabet, a viure tancats a les habitacions durant 10 dies. La Laia, referent de l'Elisabet i monitora del centre ocupacional, va estar treballant a la llar donant suport durant el dia. "Ha sigut dur, però ells han tingut encara més capacitat que jo. Jo arribava a casa i tenia un espai de desconnexió, però ells continuaven estant tancats a l'habitació" explica la Laia en un fragment del vídeo. Malgrat la dificultat del moment, el testimoni de l'Elisabet aporta un cert optimisme: " Tan de bo no hi torni a haver una pandèmia com aquesta, però ens ha donat peu a poder-nos conèixer més...Som una petita gran família".

El Grup Alba, que ja porta invertits 95.000€ en material de protecció i desinfecció, així com en reforç de personal per les llars i l'atenció directa dels serveis diürns, espera que aquesta campanya de donacions l'ajudi a afrontar el fort impacte econòmic que la Covid19 ha suposat per a l'entitat

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta