Quaranta residents de Cardiologia es formen a Lleida amb el Curs de Cardiologia Clínica

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
11-06-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Quaranta residents de Cardiologia es formen a Lleida amb el Curs de Cardiologia Clínica
    Peu de foto: 
    Residents al XI Curs de Cardiologia Clínica al Monestir de les Avellanes ©ICS

El Monestir de les Avellanes va acollir els passats dies 6 i 7 de juny la XI edició del Curs de Cardiologia Clínica. Aquest curs, dirigit a residents de quart i cinquè any de Cardiologia de tota Espanya, està organitzat pel Servei de Cardiologia de Lleida i codirigit pel de Tarragona. Des del 2013, i amb l’única excepció del 2020, aquest curs anual reuneix quaranta residents i és impartit per professors líders nacionals en diverses àrees de la Cardiologia.

Tot i ser una especialitat altament tecnificada, el curs es focalitza en l'aspecte clínic, situant el pacient i la malaltia al centre d'atenció. La dinàmica del curs inclou col·loquis amb experts i la presentació de casos clínics per part dels residents, amb l’objectiu de fomentar la discussió i la controvèrsia entre els assistents.

El clima, l'entorn i la tranquil·litat del Monestir de les Avellanes proporcionen el lloc ideal per a aquest tipus de cursos, afavorint el coneixement i l'intercanvi entre residents de tota Espanya, així com el contacte proper amb cardiòlegs de gran prestigi. És rellevant destacar que aquest curs ha servit, al llarg dels anys, com a planter de cardiòlegs per al Servei de Cardiologia de Lleida. A més dels residents de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, set residents que han participat en edicions anteriors del curs s'han unit a l'equip, dels quals sis encara en formen part.

Comparteix

També t'interessarà