Quatre cerverins i una missió: fer un "restyling" a La Passió

LLEIDACOM/ Griselda Mas
13-04-2018
  • Quatre cerverins i una missió: fer un "restyling" a La Passió

Enguany La Passió de Cervera ha comptat amb quatre cerverins per dirigir aquesta tradició, una de les més antigues de la capital de la Segarra. Ells són la Mariona Dalmases, química de professió, en David Mora, que ve de l'Aula de Teatre de Lleida, la Gemma Palà, filòloga i professora, i el Joan Ninot, barber. Tots ells tenen una cosa en comú: en el seu temps lliure els agrada involucrar-se en les tradicions del seu municipi.

En una reunió a finals de la temporada passada, aquests quatre membres van ser escollits per formar part de La Passió però en un nivell superior, és a dir, per a ser directors d’alguna de les àrees de la representació. I no només per un any, sinó per a tres. Tant la Mariona com la Gemma diuen que aquest primer any els és “d’adaptació, i els canvis es notaran en l’edició vinent”.

"Ens feia il·lusió posar-nos al davant d'aquest projecte i intentar-ho millorar el màxim possible dins de les nostres possibilitats", diu la Mariona. Així doncs, la Gemma i el Joan s'encarreguen de corregir i portar alhora l'àmbit més tècnic de La Passió: del so i la il·luminació. I la Mariona i el David porten l'organització dels actors, els moviments que han de fer en cada escena, l'entonació en les frases recitades, etc.

Posant fil a l'agulla, enguany han començat per petits canvis que en escena es fan notar: els decorats. "Aquest any hem restaurat els decorats de paper, ja que alguns tenen més de 50 anys.", diu la Mariona. I de cara a un futur pròxim? Doncs les dues noies han explicat que tenen la intenció d'alleugerir alguna part del text o canviar d'ordre i modificar alguna escena, com "Diumenge de rams". Ep! I tot això amb 300 o més actors al càrrec. Tela!

"És un gran repte i tot un orgull com a cerverina poder aportar el meu granet de sorra en una tradició de molts segles a la nostra ciutat.", comenta la Gemma. I és que tots els membres que fan possible La Passió dediquen el seu temps lliure a tirar endavant aquesta representació. "Després de la jornada laboral dedico temps als assajos, reunions,... i clar això és un handicap quan no t'hi dediques professionalment.", explica la Gemma.

El fet que la direcció sigui 100% cerverina dóna el caliu i distintiu en la seva pròpia tradició i no hi ha cap dubte que la porten ven arrelada, ja que en algun moment de les seves vides (començant des de ben petits) els cerverins han acabat formant part de La Passió, o de Els Pastorets, o l'Aquelarre, o de tot alhora. Un clar exemple d'involucració.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next