Referent de la setmana

La Passió de Cervera

La Passió de Cervera

Data de naixement: 1481
Professió: representació teatral

La representació teatral de La Passió de Cervera es remunta al 1481, convertint-se en una de les més antigues d'Europa segons la  Universitat de La Sorbona de París. En els seus inicis La Passió es representava al carrer i els seus actors eren sacerdots, però amb el pas dels anys els cerverins van encarregar-se de les interpretacions que alhora van passar a fer-se en els teatres. 

La Guerra Civil va posar un parèntesi obligat a la seva escenificació fins a la Quaresma del 1940, moment en que Cervera necessitava trobar, entre altres, els seus costums i tradicions. Va ser llavors quan es van reemprendre les representacions de La Passió, amb un text adaptat als nous temps i que s'escenificaven al Teatre principal (avui desaparegut). Per les circumstàncies del moment era obligatori utilitzar la llengua castellana i La Passió portava el títol de "Cristo, Misterio de Pasión". Aquell mateix any va obtenir un gran èxit d'interpretació i de públic i va seguir així fins a dia d'avui.

El Gran Teatre de la Passió es va inaugurar al març del 1969 en motiu de La Passió, mateix any en que les seves representacions foren declarades d’Interès Turístic Nacional davant la importància històrica i social que suposa. 

Innovació constant

Al llarg d'aquest anys, l'escenificació de La Passió ha sofert constants millores en tots els àmbits. La professionalització de la direcció artística i la mateixa direcció, que enguany està compartida per 4 cerverins involucrats en el projecte, i la incorporació de dos escenaris laterals al Gran Teatre que ofereixen una visió espectacular amb els 40 metres totals de boca d'escenari, essent el teatre amb la boca més gran d'Espanya i la tercera d'Europa.

La construcció de decorats corporis en el 90% de les escenes, els quals ofereixen una visió realista a tots els espais i combinen recordant la bellesa històrica dels grans antics decorats de paper que encara es conserven en algunes escenes. Amb la renovació de l'apartat luminotècnic totalment digitalitzat, s'ofereix un ambient determinat en cada ocasió, conjuntament amb el so, també digitalitzat, que realça amb més potència i qualitat sonora les escenes de l'espectacle. La nova elaboració del vestuari; reproducció fidel a l'indumentària d'aquella època. Els efectes especials introduïts amb gran espectacularitat perquè l'espectador gaudeixi d'un espectacle complert en tots els sentits.

Tot això i la col·laboració de 300 persones a l'escenari configuren un espectacle àgil i modern, oferint una visió espectacular i realista de les tradicionals representacions de La Passió de Cervera.

 

Informació extreta del web oficial de La Passió.

Comparteix

Setmanes anteriors

Mamapop
Setmana 08

Mamapop és un concert solidari que se celebra anualment des del 2014 i on els clàssics del Pop Rock Internacional amb...

Antoni Tolmos
Setmana 04

L'Antoni Tolmos és un pianista i compositor lleidatà expert en...

Arrels Sant Ignasi
Setmana 51

La Fundació Social Sant Ignasi de Loiola neix en el sí de la comunitat parroquial jesuïta de Sant Ignasi de Loiola de Lleida, que decideix donar atenció a...

Pàgines

Agenda

juny

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Enquesta