Què és la síndrome del niu?

REDACCIÓ | CEFER
Publicat: 
26-09-2022
Actualitzat: 27-09-2022 9:09
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Què és la síndrome del niu?
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

És freqüent que quan s'acosta l'hora de donar a llum les futures mares passin per un estat d'hiperactivitat perquè tot estigui llest per a quan arribi el seu esperat nadó. És el que es coneix com a síndrome del niu. A continuació et comptem en què consisteix i què fer si ho experimentes.

La síndrome del niu, també conegut com a instint de niar, és un estat d'hiperactivitat pel qual passen moltes embarassades durant les últimes setmanes de la gestació. Aquesta situació és més comuna que l'experimentin les mares d'un primer fill.
Les dones que tenen aquesta síndrome senten la necessitat que estigui tot perfecte davant l'arribada del nadó. Entre les activitats que es realitzen més comunament trobem:

  • Preparar l'habitació del nadó amb molta antelació i fins i tot canviar-la quan s'acosta la data del part.
  • Ordenar extremadament la casa, fins i tot encara que abans de l'embaràs no fossin ordenades.
  • Netejar i ordenar els armaris.
  • Netejar la casa a fons: netejar els sostres, polir els sòls...
  • Pintar la casa.

Per què es produeix la síndrome del niu?

La síndrome del niu no és més que una manifestació de la preocupació i ansietat que sofreix la mare davant l'arribada del nou ésser. Es tracta d'una situació nova i és un canvi molt important en la seva vida, per la qual cosa és totalment comprensible que existeixi aquesta preocupació.

El fet de tenir la casa perfectament preparada per al bebè és tranquil·litzador per a ella i, a més, és una manera de distreure's per a no estar constantment pensant en el nadó.

A més, aquest estat de nerviosisme també és una manera d'expressar la il·lusió que neixi el nadó.

Tinc la síndrome del niu, haig de preocupar-me?

Si tens la síndrome del niu, no has de preocupar-te, ja que és normal que vulguis tenir-lo tot tan bé com sigui possible per a quan tinguis al nadó. No obstant això, sí que és recomanable que vagis amb molta cura quan estiguis fent aquestes tasques.

De fet, algunes d'elles és millor que evitis fer-les, perquè poden ser perilloses en el teu estat. En aquest moment de l'embaràs, és fàcil que caiguis i podria ser perjudicial tant per a tu com per al nadó. Per tant, és millor que no facis activitats que suposin un gran esforç per a tu, com agafar molt de pes, ni que impliquin estar moltes hores dempeus.

Alguns exemples d'activitats que pots fer mentre esperes l'arribada del bebè són llegir llibres relacionats amb la maternitat, teixir alguna peça per al bebè, ordenar calaixos que no impliquin molt esforç... També pot ser beneficiós per a tu realitzar exercicis suaus. Aquí et donem alguns consells sobre quin tipus d'exercici és millor fer durant la gestació: És recomanable fer exercici durant l'embaràs?

Comparteix

També t'interessarà