Per què t’has de fer una neteja dental?

REDACCIÓ
01-12-2021
  • Per què t’has de fer una neteja dental?

És molt important realitzar-nos aquest tractament amb professionals que estiguin formats i que ens assegurin que utilitzen productes adequats perquè no ens facin mal bé el nostre esmalt ni les genives, ja que són molt sensibles i hem de vigilar. A continuació, els experts de l'Institut Ilerdent, ens expliquen la importància de tenir una bona higiene dental. 

¿Per què t’has de fer una neteja dental?

Els experts recomanen realitzar-se una neteja dental una vegada a l’any, d’aquesta manera es controla l’acumulació de tosca dental i s'evitarà que es pugui acumular molta quantitat, i després és més difícil eliminar-la.

Així i tot, recomanen visitar la clínica dental, perquè cada persona produeix una quantitat de tosca dental i de gèrmens diferents i els especialistes realitzaran una revisió per saber amb quina periodicitat han de realitzar una higiene dental.

¿En què consisteix una higiene dental?

Una higiene dental rutinària on només s’elimina la capa superficial de tosca acumulada en les dents. Aquest procediment es realitza mitjançant un polidor, una pasta dentífrica especial i una màquina d’ultrasons. Tot i que cada professional pot considerar utilitzar diferents màquines en funció de cada cas.

És un procediment ràpid, fàcil i totalment indolor. En cas de portar ortodòncia, implants o algun tipus de problema a les genives es recomana realitzar una higiene més profunda i de forma més habitual.

La prevenció és el millor tractament

Els higienistes dentals, són els especialistes que s'encarregaran de realitzar la higiene dental i el tractament a la clínica. Una vegada finalitzat, t’explicaran alguns consells o rutines que realitzar-se per mantenir una bona higiene.

En quasi tots els problemes dentals que ens poden aparèixer hem d’entendre que la prevenció és el millor tractament, per això recomanen visitar el dentista de forma periòdica perquè porti un seguiment de la teva salut dental i et recomani quines pautes seguir en funció de cada cas.

Higiene periòdica

Els especialistes recomanen sempre raspallar-se les dents després de cada menjada. També es poden utilitzar col·lutoris dentals o dentífrics amb fluor que ajuden a protegir l’esmalt.

Un altre consell per poder realitzar una higiene més profunda, és utilitzar un raspall elèctric, ja que poden arribar a més llocs on el raspall normal no pot arribar, higiene més en profunditat i a més a més es pot controlar la intensitat, i per això podem protegir les genives i la pèrdua d’esmalt.

És important que sempre et posis en mans de professionals, sobretot quan es tracta de fer una higiene dental.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta