Queixes per la tala de 50 pollancres a Alfarràs feta a petició de diversos veïns

M.MOLINA
10-12-2019
  • Queixes per la tala de 50 pollancres a Alfarràs feta a petició de diversos veïns

L’ajuntament d’Alfarràs ha talat uns 50 pollancres a prop de les cases de l’antiga colònia tèxtil, pròximes al carrer Nou. Això ha desencadenat queixes d’alguns veïns, que consideren que aquesta acció ha suposat un greu impacte mediambiental. L’alcalde, Joan Carles Garcia (Unitat i ProgrésJxCat), amb majoria al consistori, va assenyalar que la tala es va fer a petició de famílies que resideixen a la zona, que denunciaven que les arrels d’aquests arbres, profundes i fortes, estaven afectant l’estructura dels seus habitatges i danyaven el clavegueram, la qual cosa de vegades provocava que aquesta zona es negués.

Garcia va explicar que, abans d’emprendre la intervenció, es va sol·licitar permís als Agents Rurals i aquests van indicar que al tractar-se d’una zona urbana, l’actuació corresponia al consistori. D’altra banda, va afegir que els veïns es queixaven que les fulles dels pollancres tapaven els embornals, cosa que era un seriós problema si es registraven pluges d’importància.

Per la seua banda, els veïns que consideren l’actuació desmesurada no creuen que les arrels dels arbres puguin afectar els fonaments d’unes cases que estan a trenta metres de distància i creuen que hauria estat millor buscar solucions alternatives entre tots.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...