Queixes per les estades a la Mitjana sense climatització

M. MARQUÈS
09-07-2019
  • Queixes per les estades a la Mitjana sense climatització

Pares que han inscrit els seus fills a les estades estiuenques de la Paeria al col·legi la Mitjana, anomenades Estiu de Joc (de 3 a 11 anys) i que van començar la setmana pesada, van denunciar ahir “una calor sufocant a les aules”, on van afirmar que no hi ha cap tipus de climatització ni ventiladors. “Tant nosaltres com els encarregats del casal temem que algun menor pateixi un cop de calor”, van denunciar. Van explicar que es van posar en contacte amb l’ajuntament però “només ens han dit que fem una reclamació al departament de Joventut, i sabem que no donarà cap resultat”. Van assegurar que “en altres anys hi havia pingüins portàtils, però no sabem per què no els han tornat a instal·lar”.

Davant d’aquesta situació, fonts municipals van informar que els aires condicionats portàtils “només són en les estades dels més petits, d’1 i 2 anys” i que “la Paeria mai no els ha instal·lat als casals dels més grans”. Tot i així, van anunciar que “s’ha decidit col·locar vuit ventiladors i/o tires d’aigua vaporitzada” i van argumentar que “cada dia es duen a terme activitats refrescants a l’Estiu de Joc per poder passar la calor”.

La calor augmenta la recaptació d’Autobusos un 20 per cent

L’onada de calor ha disparat l’ús esporàdic del transport públic. La setmana passada, en els dies de màxima calor, la recaptació d’Autobusos de Lleida va créixer un 20 per cent, segons va explicar ahir el gerent, Carlos Soldevilla, a UA1 Lleida Ràdio. Va assenyalar que es tracta d’usuaris “esporàdics”, que no tenen un títol de transport públic i que, per fer determinats trajectes, decideixen agafar l’autobús. La concessionària ho ha notat pel fet que “hi ha un increment de recaptació. En efectiu podem recaptar 800 o 900 euros aproximadament, un 20% d’increment”, va subratllar. També va recordar que a l’estiu cau el nombre d’usuaris. Es passa dels 500.000 trajectes als 400.000 al juliol i baixa fins a la meitat el mes d’agost.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next