A quina edat ha d'anar el meu fill o filla a l'oftalmòleg?

REDACCIÓ
30-12-2019
  • A quina edat ha d'anar el meu fill o filla a l'oftalmòleg?

Des de l'Institut Lleida d’Oftalmologia (ILO) ens recomanen fer una revisió oftalmològica al nen ben aviat, després del mateix naixement, per tal de descartar malformacions o problemes oculars severs. Seguidament, és aconsellable fe runa visita a l'oftalmòleg als 3 o 4 anys d'edat, donat que llavors ja seran capaços de col·laborar en una avaluació més completa de la visió.

Llavors, dependrà de la primera revisió i dels resultats. En el cas de no trobar patologia ocular, es recomana continuar realitzant revisions anuals fins als 10 anys d'edat, i posteriorment, bianuals fins als 16 anys. Tot i així, és recomanable acudir a l'oftalmòleg per fer un exàmen ocular en els casos en què l'infant pateixi mals de cap, llagrimeig, dificultat de lectura, o baix rendiment escolar. Davant la sospita d'estrabisme, si veiem una pèrdua de l'alineament ocular, caldrà recòrrer a un oftalmòleg especialista.

Els nens no acostumen a dir als pares que tenen problemes de visió, ja que sovint ni ells mateixos en són conscients. Per això, la salut visual dels més menuts queda totalment en mans de mares i pares. La visió és deteminant en el seu aprenentatge i marca la seva forma de relacionar-se. Les revisions primerenques ens permetran escartar o diagnosticar posssibles problemes visuals que limiten el seu desenvolupament òptim. Un cop diagnositcades, el tractament precoz és determinant per a l'avenç del desenvolupament visual.

 


Especialistes de l'Institut Lleida d’Oftalmologia (ILO)

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?