⏯️ Quina és la millor crema per l'estiu?

REDACCIÓ
08-07-2020
  • ⏯️ Quina és la millor crema per l'estiu?
  • ⏯️ Quina és la millor crema per l'estiu?

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha dut a terme la seva anàlisi anual de cremes solars. La conclusió més important és que per primera vegada des de fa 4 anys tots els productes analitzats compleixen amb la normativa i tenen el Factor de Protecció Solar (SPF) que anuncien en el seu etiquetatge. Es tracta d'una bona notícia per als consumidors i a la qual sense cap dubte han contribuït els estudis i denúncies duts a terme per l'organització en els últims anys.

En el seu estudi, OCU ha analitzat 35 productes de tres segments diferents: locions/llets corporals de SPF 30 (amb 9 productes),  Esprais de SPF 30 (amb 11 productes) i Productes per a nens de SPF 50/50+ (amb 15 productes).

OCU ha seguit, igual que en anys anteriors, la mateixa rigorosa metodologia per a l'elaboració del seu estudi. Per a això ha sotmès en laboratoris acreditats a proves dels productes analitzats, concretament per a la determinació quantitativa, tant del SPF que mesura la protecció enfront de la radiació ultraviolada B (UVB) com de la protecció enfront de la radiació ultraviolada A (UVA). Referent a la determinació del SPF s'ha seguit la norma ISO 24444-2010. En el cas dels raigs UVA s'ha seguit la norma ISO 24443-2012.

A més s'ha dut a terme un test d'ús per un panell d'usuaris, en condicions controlades per a conèixer aspectes qualitatius, com la comoditat de l'envàs, la facilitat d'extensió, el color que deixa el producte sobre la pell, la rapidesa d'absorció, el tacte o el perfum. Finalment, s'ha dut a terme una revisió de l'etiquetatge i dels ingredients, penalitzant aquells la presència dels quals no és recomanable (per exemple, fragàncies al·lergògenes en els productes dirigits als nens).

Com a novetat, OCU ha incorporat una valoració qualitativa de l'impacte mediambiental dels components de les cremes solars. En aquest aspecte tots els productes analitzats contenen en major o menor mesura productes potencialment perjudicials per al medi ambient, per la qual cosa OCU fa una crida a tots els fabricants per a dur a terme una sensible millora que faci compatible la protecció dels consumidors enfront de les radiacions solars i el respecte al medi ambient.

D'acord amb aquests criteris, enguany les millors cremes solars en la categoria de locions SPF 30 són Eucerin Sensitive Protect, en la categoria d'esprais SPF 30, el millor de l'anàlisi ha resultat ser La Roche Posay Anthelios Esprai Invisible, i en en la categoria de productes per a nens SPF 50/50+ el millor producte ha resultat ser Garnier Delial Nens Esprai Hidratant.

Els resultats complets de l'anàlisi estan en el seu comparador que permet als consumidors contrastar les característiques dels diferents productes i triar el més a l'adequat per a les seves necessitats.

OCU es felicita perquè tots els productes analitzats compleixin ara amb la normativa que té com a objectiu garantir la salut i la seguretat dels consumidors. Al mateix temps destaca l'efecte positiu que té per als consumidors la realització d'anàlisis comparatives independents que de manera rigorosa serveixen per a testar el compliment de la normativa.

OCU recorda ara a aquelles empreses, associacions patronals i entitats que en el seu moment van qüestionar públicament el rigor i la independència de les anàlisis dutes a terme per OCU, (ISDIN, Babaria, STANPA, Col·legi de Farmacèutics de Madrid o FEFAC) que els resultats positius enguany, s'han obtingut seguint la mateixa metodologia que el maig de 2019 va originar les denúncies d'OCU i la que amb posterioritat va motivar la retirada de les marques denunciades. Per això OCU espera, a la vista d'aquests resultats, que aquestes entitats reconeguin la validesa dels mateixos i no tornin a qüestionar uns resultats aquesta vegada afortunadament positius per primera vegada des de fa quatre anys.

Finalment, OCU vol agrair una vegada més la confiança dels seus socis, que permeten el seu treball quotidià, un treball que, malgrat les immerescudes crítiques rebudes, té com a conseqüència la millora de la protecció de la salut i la seguretat dels consumidors, principal objectiu de l'organització.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta