Quines begudes saludables puc demanar per beure?

REDACCIÓ
29-07-2020
  • Quines begudes saludables puc demanar per beure?

Quedem amb els amics o companys , ens ve de gust quelcom refrescant però ens volem cuidar també fora de casa. Arriba el cambrer/a: “què vols prendre?”

No cal mencionar que els refrescos rics en sucres no són la millor opció. Les begudes amb alcohol tampoc resulten ser una bona alternativa perquè ens aporten calories buides (energia sense cap interès nutricional) i, a més, no ens hidraten. La recomanació és un consum esporàdic, amb un màxim de 2 copes mentre es menja en un esdeveniment ocasional (dinar o sopar).

Llavors quina beguda prenem quan anem a un bar?

A nivell nutricional, l’opció més saludable per prendre a un bar és l’aigua amb llimona. La llimona alliberarà les seves vitamines, minerals i sabors a l’aigua, oferint una aigua vitaminada, saborosa i refrescant. En cas de resultar avorrit prendre aigua, també es pot demanar aigua amb gas i llimona.

Pels amants de la cervesa, una bona alternativa seria consumir la versió 0,0. Aquesta, a l’igual que la cervesa normal, s’elabora amb cereals com l’ordi, llúpol o malta i els seus midons són fermentats en aigua i llevat. Per tal de treure-li l’alcohol, es realitza una segona fermentació que dura uns 28 dies. És per això que té un valor calòric inferior (entre 17 i 20kcal/100ml) a la seva versió amb alcohol.

Quins beneficis té l’aigua amb gas?

Entre els beneficis de l’aigua amb gas, podem destacar els següents:

  • Poder hidratant
  • Poder saciant
  • Aporta 0 kcal
  • Depurativa
  • Mineralitzant
  • Millora les digestions pesades estimulant la secreció d’àcid gàstric
  • Desaconsellada per a persones que pateixen reflux gàstric o hèrnia de hiat

Aquest tipus de begudes són recomanades per a dietes d’aprimament pel seu poder saciant i digestiu.

Quines varietats d’aigua amb gas hi ha?

Trobem aigua mineral natural amb gas carbònic afegit (aigua com la Vichy) i aigua mineral natural gasificada com Mondariz, San Pellegrino o Vilajuïga. Aquestes són aigües de fonts que presenten gas de forma natural.

Les aigües amb gas carbònic afegit, de forma general, contenen més quantitat de sodi i, en canvi, l’aigua mineral natural gasificada en conté menys quantitat, i és més diürètica.

No s’ha de confondre l’aigua amb gas amb la tònica o la gasosa, que són aigües carbonatades amb un toc d’acidulants i edulcorants (normalment sucre) per tal de rectificar l’acidesa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta