Rafel Rocaspana, nou director tècnic de l'estany d'Ivars i Vila-sana

ACN
Publicat: 
18-01-2022
Actualitzat: 18-01-2022 16:08
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Rafel Rocaspana, nou director tècnic de l'estany d'Ivars i Vila-sana

El biòleg Rafel Rocaspana ha guanyat el concurs d'oposició per ocupar la plaça vacant de la direcció tècnica de l'estany d'Ivars i Vila-sana (Pla d'Urgell). Establert a Linyola, Rocaspana ha estat escollit entre 19 candidats i ara s'ha fixat com a principals reptes de gestió més immediata la millora de l'estat ecològic de l'estany i també l'impuls del turisme atret per aquest espai natural recuperat. Rocaspana porta anys estudiant l'estany a través de l'entitat ambiental Egrell, en matèria principalment de fauna aquàtica. En aquest sentit, ha destacat els resultats positius de l'operació de buidatge parcial que es va portar a terme l'any passat i que ha contribuït a reduir a la meitat el volum de peixos que alterava la qualitat de l'aigua.

Amb l'arribada del nou director tècnic de l'estany d'Ivars i Vila-sana es podrà començar a actualitzar el Pla d'usos i gestió d'aquest espai natural recuperat. Així ho ha remarcat el president executiu del Consorci de l'estany i president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, que també ha destacat que amb la renovació del càrrec es busca "revolucionar" l'entorn, tant lúdicament com ambientalment amb un increment del nombre de visitants per aquest 2022.

Rocaspana ha remarcat que vol aportar el seu coneixement per contribuir a la millora de l'estat ecològic de l'estany per tal que sigui un punt de "biodiversitat" important. Així mateix, també té previst donar una empenta al turisme i a tot el que aquest sector pot aportar a la comarca i al conjunt de les terres de Ponent. Pel nou director tècnic, l'estany no ha de ser només un "pool" de visitants sinó que ha d'anar més enllà.

Pel que fa a la vessant ambiental, Rocaspana vol estudiar en profunditat el tema dels macròfits que habiten a l'aigua de l'estany. Es tracta de vegetació submergida que fins ara era pràcticament inexistent per la mala qualitat de l'aigua però que després de l'operació de buidatge parcial s'està començant a recuperar.

Comparteix

També t'interessarà