UP reclama exempció i rebaixa d'impostos per als establiments d'agroturisme

ACN
07-05-2020
  • UP reclama exempció i rebaixa d'impostos per als establiments d'agroturisme

Unió de Pagesos va traslladar aquest dimecres, en una reunió amb el director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, la preocupació del sector de l'agroturisme pels efectes del tancament del establiments durant el període de confinament. L'organització agrària va demanar el suport del Govern per sol·licitar al govern de l'Estat i als ajuntaments exempció i rebaixa d'impostos per al període en què els establiments han estat tancats i que ha inclòs els dies de Setmana Santa, quan reben una afluència important de persones. Segons UP, les principals preocupacions del sector són de quina manera ha de fer front a la reobertura i quins protocols d'higiene i prevenció haurà de seguir per reprendre l'activitat.

El sindicat també va traslladar al responsable de Turisme la necessitat que la Generalitat impulsi una campanya publicitària per al rellançament del sector un cop la crisi vagi acabant. Unió de Pagesos defensa que el turisme a les àrees rurals pot ser una alternativa per a moltes famílies que no podran realitzar sortides en zones més allunyades.

D'altra banda, Unió de Pagesos formarà part del grup de treball que establirà el protocol per garantir la prevenció de la covid-19 en els establiments d'agroturisme. Aquest grup abordarà els aspectes d'higiene i prevenció que hauran de seguir els establiments de l'àmbit rural, entre els quals els d'agroturisme.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta