Reclamen 1.800 € a un pagès pel soroll del seu espantaocells acústic

MARIA MARQUÈS
24-12-2019
  • Reclamen 1.800 € a un pagès pel soroll del seu espantaocells acústic

La demanda civil que uns residents a l’Horta van interposar el mes de juliol passat contra el seu veí, que és agricultor, pel suposat mal ús d’un espantaocells acústic va arribar ahir a judici. Els denunciants afirmen que el fet de tenir a seixanta metres de casa aquest aparell, que provoca explosions per foragitar els animals que fan malbé les collites, els causa “episodis d’estrès i insomni” i demanen que se’n reguli l’ús. La vista es va celebrar al jutjat de primera instància 4 de Lleida i els denunciants reclamen 1.800 euros d’indemnització al pagès, que col·loqui l’aparell a 230 metres de distància i que no soni en un interval inferior a vint-i-cinc minuts.

Tanmateix, l’agricultor, Agustí Barri i soci d’Asaja, va assenyalar que “és impossible que posi el petador a aquesta distància perquè hauria d’estar a la finca d’un altre veí”. Barri va exposar que “aquest aparell és cent per cent ecològic, ja que si hagués d’utilitzar repel·lents o fer batudes danyaria la flora i la fauna”, i va defensar que “només l’utilitzo entre quatre i cinc mesos anuals, entre la primavera i l’estiu, i durant les hores de sol amb interval d’entre un i quaranta-cinc minuts per sonar”.

Barri també va assegurar que “només s’han queixat aquests veïns perquè els molesta la meua feina. Mai ningú me n’havia dit res”. Va explicar que el judici va quedar vist per a sentència “a l’espera que la Paeria enviï al jutge l’expedient urbanístic de l’habitatge dels denunciants, ja que creiem que és irregular i potser els afecta al fet com els arriba el so de l’aparell”. Per la seua banda, el president d’Asaja, Pere Roqué, que va declarar a favor del seu company, va afirmar que “judicialitzar l’agricultura és el pitjor que pot passar” i va assenyalar que “esperem que la justícia demostri que no hi ha res denunciable per produir aliments de primera qualitat com s’exigeix a tots els mercats amb els quals treballem”, per la qual cosa va assegurar que “patim mòbing agrari”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta