Reclamen una llei contra les agressions a personal mèdic

S.E.
31-10-2019
  • Reclamen una llei contra les agressions a personal mèdic

Els metges alerten que les agressions per part de pacients van a l’alça i consideren que, per combatre-les, “la solució passa per una llei específica d’agressions en l’àmbit sanitari i en això estem treballant”. Així ho va indicar ahir José Alberto Becerra Becerra, coordinador nacional de l’Observatori d’Agressions de l’Organització Mèdica Col·legial, en la presentació de la jornada #Stopagressions als professionals sanitaris que el Col·legi de Metges de Lleida posarà en marxa al novembre. “L’objectiu és conscienciar la població de l’erosió que suposen les agressions al personal sanitari i combatre-les”, va indicar el president de l’ens, Ramon Mur, i va afegir que “detectem agressions verbals i físiques, i per desgràcia es constata un progressiu augment any rere any”.

Becerra va remarcar que estan “altament preocupats perquè les agressions cada vegada són més físiques, malgrat que amb la modificació de l’article 550 del Codi Penal l’agressor va a la presó”. “No demanem mesures coercitives de cap tipus, però no hem de permetre que es pegui als nostres metges, que ajuden i defensen els interessos del pacient i reben exactament el contrari”, va subratllar, i va recalcar que “la tendència és que els metges denuncien cada vegada més les agressions”.

Va afegir que, segons les estadístiques, el 70% es produeixen a l’Atenció Primària, “però només perquè és on hi ha més consultes”, però on ocorren més és “a Urgències, que és on hi ha més tensió”. Va dir que en cas d’agressió el protocol del Col·legi de Metges determina que cal comunicar-la, posar a disposició l’assessoria jurídica i actuar contra l’agressor. “Estem treballant també a actuar contra el que ha omès les mesures perquè es produeixi l’agressió”, va indicar. Mur va assenyalar que les agressions a metges “no es poden entendre com un fet aïllat” perquè estem en una societat en la qual s’agredeix més col·lectius.

“No hem de permetre que es pegui a metges. Ajuden i defensen els pacients, i reben el contrari”

L’any passat, 26 metges de Lleida van ser agredits, 4 més que el 2017. El col·legi té comptabilitzada una agressió aquest any, però va matisar que fins al 2020 no en tindrà dades globals.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?