Rècord de participació en el certamen de la Cambra per exportar vi cap al Japó i Corea

SANTI COSTA DOMINGO
Publicat: 
11-02-2020
Actualitzat: 11-02-2020 9:43
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Rècord de participació en el certamen de la Cambra per exportar vi cap al Japó i Corea
  • Rècord de participació en el certamen de la Cambra per exportar vi cap al Japó i Corea
  • Rècord de participació en el certamen de la Cambra per exportar vi cap al Japó i Corea

El palau de congressos de la Llotja va acollir ahir la primera jornada de la tretzena edició de l’International Wine Business Meeting que organitza la Cambra de Comerç i que és el que compta amb més participació en la història d’aquest certamen amb 28 cellers que oferiran els seus millors vins a un total d’onze importadors del Japó i Corea del Sud. “Es tracta de la participació més elevada que hem tingut mai i fins i tot ens hem vist obligats a dir que no a sis cellers”, va dir el responsable dels serveis d’internacionalització de la Cambra, Jordi Quejido, que va afegir que “tenim 23 denominacions d’origen diferents i un 85 per cent dels cellers convidats són catalans i tres, de Lleida”. Pel que fa als motius pels quals el Japó i Corea del Sud són els països convidats en aquesta edició, Quejido va recordar que “ja hi van participar els anys 2015 i 2016 i les exportacions de vi han anat molt bé des d’aleshores. A més, disposen de canals de distribució molt grans i el tractat de lliure comerç que Europa va firmar amb el Japó fa que les exportacions siguin molt més fàcils de gestionar”.

En aquest sentit, les exportacions lleidatanes de vi al Japó van passar dels 84.670 euros d’abans del 2015 als 271.015 després del Wine Business Meeting amb importadors d’aquest país. Es tracta d’un augment del 220%. Per la seua banda, les exportacions de vins lleidatans a Corea del Sud també van créixer un 64,92% després que fos el país convidat al certamen el 2016, ja que van passar de 17.420 euros a 28.733.

El 95% dels cellers que participen en el certamen acaben repetint a les següents edicions

Respecte al tipus de vi que busquen els importadors, Quejido va assenyalar que “el Japó és el país amb més consum de vi per càpita d’Àsia i en els últims anys estan augmentant més l’exportació de vi embotellat que el de granel”. “Això significa que prioritzen la qualitat del vi abans que la quantitat, la qual cosa beneficia els vins catalans respecte als xilens o sud-africans i els compradors han vingut amb objectius clars del tipus de vi que busquen”, va assegurar el responsable d’internacionalització de la Cambra.

El Wine Business Meeting durarà fins dijous. És un certamen que ja s’ha consolidat al calendari vitícola mundial i que “suposa la primera presa de contacte, encara que fins que es tanqui la venda es tarden mesos”, va concloure Quejido, que va recordar que el 95% dels cellers que hi participen repeteixen a les següents edicions. Així mateix, va anunciar que preparen un altre certamen similar centrat en l’oli d’oliva.

Comparteix

També t'interessarà