Rècord de participació en el concurs literari 'Epistolae' d'Alcoletge sobre la Guerra Civil Espanyola

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
03-05-2024
Actualitzat: 03-05-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Rècord de participació en el concurs literari 'Epistolae' d'Alcoletge sobre la Guerra Civil Espanyola
    Peu de foto: 
    Ajuntament d'Alpicat

L'Ajuntament d'Alcoletge i el Centre d’Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil - Front del Segre celebren la desena edició del concurs literari Epistolae. Aquest certamen, que promou la creativitat literària ambientada en la Guerra Civil Espanyola, ha tancat el període d’entrega d'exemplars aquesta setmana amb un rècord de participació.

El concurs, que convida els participants a presentar relats en forma de carta, ha rebut un total de 56 obres repartides en dues categories: absoluta i juvenil. La categoria absoluta ha comptat amb 12 participants mentre que la juvenil, dirigida a joves d'entre 15 i 17 anys, ha tingut 44 participants, demostrant un notable creixement respecte a edicions anteriors.

Aquest any, s'ha observat una notable implicació d'entitats educatives com l'IES de la Caparrella de Lleida, que participa de manera recurrent, així com la incorporació del nou Institut Escola Renaixença d’Hostalets de Pierola. Aquest fet reafirma el compromís i l’interès dels centres per aquesta iniciativa cultural.

El certamen ha aconseguit captar l'interès de participants de diverses localitats més enllà de Lleida, com Barcelona, Sabadell, Fraga, i fins i tot de la província de València. Això subratlla l'abast i la creixent importància del concurs en l'àmbit cultural català i nacional.

L’Ajuntament d’Alcoletge es compromet a editar un llibre que reculli les obres finalistes i guanyadores de cada categoria, perpetuant així les veus i les narratives del nostre passat a través de la literatura.

Comparteix

També t'interessarà