Reforç als CAP de l'Alt Pirineu i Aran amb 26 nous professionals i mesures estructurals

REDACCIÓ
25-11-2020
  • Reforç als CAP de l'Alt Pirineu i Aran amb 26 nous professionals i mesures estructurals
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

El Departament de Salut potenciarà l’atenció primària de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran més enllà de la COVID-19 per mitjà d’un pla d’accions i mesures estructurals i de futur, que inclou la incorporació de 26 professionals de diverses especialitats. Ho farà a través del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, que comportarà una inversió de 913.293,06€ i que ajudarà a atendre l’augment de la demanda en aquest àmbit fonamental del sistema de salut.

El pla planteja afegir professionals de forma conjuntural per donar resposta a la COVID-19, així com d’altres de forma estructural per reforçar la plantilla de forma permanent. Dels 26 nous professionals a la regió, 2 seran metges, 9 infermeres, 1 treballador social, 6 tècnics de cures auxiliars d’infermeria, 2 administratius i 6 auxiliars d’administratius. La incorporació d’aquests professionals anirà lligada a una nova forma de treballar i a una reorganització de funcions de tots ells, per tal de potenciar rols assistencials i alliberar els sanitaris de tasques administratives.

A més, el pla inclourà implantar noves eines tecnològiques per guanyar accessibilitat telefònica i digital, optimitzar i redefinir processos de treball per ser més resolutius, i habilitar espais de treball dins i fora dels CAP per afrontar l’actual situació de pandèmia.

Millorar l’atenció al pacient crònic és un altre dels pilars del nou model d’atenció primària que es planteja. En aquest sentit, es posarà en marxa un programa específic d’atenció a la cronicitat que contribuirà a reduir les visites a urgències i les hospitalitzacions evitables d’aquest grup d’usuaris i que anirà acompanyat d’un programa de suport assistencial a les residències.

Totes aquestes accions serviran per oferir una millor atenció i assistència als gairebé 67.300 habitants de la regió sanitària, que s’articula per mitjà de 8 equips d’atenció primària (EAP): Aran (ubicat a Vielha), Cerdanya (a Puigcerdà), Tremp (al mateix municipi), La Seu d’Urgell (al mateix municipi), Alt Urgell Sud (a Oliana), Pobla de Segur (al mateix municipi), Alta Ribagorça (a Pont de Suert) i Pallars Sobirà (a Sort).

A tot Catalunya, el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària preveu la incorporació de 3.811 nous professionals de diverses especialitats i una inversió de gairebé 300 milions d’euros fins el 2022.

Comparteix

També t'interessarà