Reforma d’una cruïlla del Clot per millorar la seguretat dels vianants

S.E.
27-08-2019
  • Reforma d’una cruïlla del Clot per millorar la seguretat dels vianants
  • Reforma d’una cruïlla del Clot per millorar la seguretat dels vianants

L’encreuament entre els carrers Ramon Llull, Pallars i Alcalde Porqueres, al barri del Clot, es reformarà en breu per millorar la seguretat dels vianants. Fins ara, per evitar fer una volta, molts ciutadans travessen directament pel punt en què desemboquen els dos primers carrers malgrat que no hi ha un pas zebra, amb el consegüent perill de ser atropellats.

Tampoc no estan pintats a terra els carrils de circulació. La mateixa Paeria reconeix que es tracta d’“un nus on els vianants no tenen itineraris còmodes i hi ha un espai de calçada sense ordenació”. Per això, ja ha adjudicat les obres de reurbanització d’aquesta cruïlla, que consistiran en una ampliació de les voreres laterals de Ramon Llull i Pallars, la qual cosa suprimirà places de zona blava, i l’habilitació d’un pas de vianants entre les dos paral·lel a Alcalde Porqueres, així com un altre cap a la plaça de la Constitució. Així mateix, des de Ramon Llull només es podrà girar a l’esquerra i des de Pallars, anar recte o a la dreta. El termini d’execució és d’un mes i el pressupost, de 48.180,63 euros.

El president de l’associació de veïns de Clot i confluències, Manel Rodríguez, va destacar que aquesta reordenació “donarà més seguretat als vianants, sobretot a les persones grans i als nens”. No obstant, va apuntar que un comerç de la zona ha expressat preocupació pel fet de perdre aparcaments. En tot cas, el dirigent veïnal va apuntar que un altre encreuament del barri, el de Taquígraf Martí amb Nadal Meroles i Folch i Torres, també és insegur per als vianants i en reclama la millora. També va recordar aquesta reclamació d’un pas zebra a Príncep de Viana amb Corts Catalanes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?