Reivindicació del feminisme d’una manera diferent i creativa

ACN
08-04-2021
  • Reivindicació del feminisme d’una manera diferent i creativa
  • Reivindicació del feminisme d’una manera diferent i creativa

Els tinents d’alcalde Sandra Castro i Jaume Rutllant, juntament amb la diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Helena Martínez, han presentat aquest dimecres l’exposició “Feminista havies de ser” que arriba al Mercat del Pla de Lleida després del gran èxit de públic i repercussió mediàtica al Palau Robert de Barcelona, i de la seva notable trajectòria al Castell de Cornellà de Llobregat, l’exposició “Feminista havies de ser” arriba a la ciutat de Lleida. La mostra, que reivindica el feminisme d’una manera diferent i creativa, es podrà visitar a fins al 16 de maig.

Castro ha posat de relleu que l’exposició reivindica el feminisme, i proposa, a més de moltes activitats paral·leles, un recorregut per alguns dels molts motius que justifiquen la seva necessitat com a moviment d’alliberament de les dones al segle XXI per a transformar la societat i assolir la igualtat efectivade gènere.

La proposta de Farré El Palau Robert prESNRAR al procrivipacireflecteix la situació de discriminació sistemàtica de més de la meitat de la població mundial, el camí feixuc que cada dia han de suportar totes les dones només pel fet de ser-ho. El relat expositiu mostra com el masclisme embolcalla i condiciona la societat i porta a la invisibilització de les dones, per a situar-les en un segon terme en molts àmbits.

L’exposició detalla situacions concretes i injustes per a les dones com ara la bretxa salarial, l’escassa presència en llocs de lideratge, l’assetjament sexual, la manca de polítiques de conciliació laboral, la banalització de la salut femenina, l’absència de veus de dones qualificades als mitjans de comunicació, l’assumpció de la majoria de tasques domèstiques i de cures i el menyspreu cap a un moviment de defensa dels drets humans.

Es tracta, en definitiva, de reivindicar la lluita feminista, tot posant en valor els camins possibles i necessaris per arribar, més aviat que tard, a la tan anhelada igualtat real. Fet al qual s’ha referit Helena Martínez que ha destacat que és des de les institucions més properes a la ciutadania, com són els ajuntaments, des d’on més s’ha de treballar perquè aquest missatge arribi a les persones de totes les edats però molt més des ben petits perquè el missatge vagi quallant.

Per la seva banda, Rutllant ha explicat que és molt important que aquesta exposició arribi a Lleida, després de Barcelona i Cornellà, pel missatge que transmet i, alhora, pel treball transversal que s’ha dut a terme entre diferents regidories de l’Ajuntament de Lleida, alhora que vindicat l’espai del Mercat del Pla com un equipament que acull i acollirà vida cultural de la ciutat.

L’exposició es podrà visitar al Mercat del Pla, de dimarts a divendres de 17h a 20h; els dissabtes d’11h a 14h i de 17h a 20h,  i els diumenges i festius, d’11h a 14h. Els dilluns romandrà tancada. Es podran gestionar visites concertades, de dilluns a divendres i d’11h a 14h.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta