Reobre el menjador social de Lleida després d'un any tancat per la pandèmia

ACN
30-06-2021
  • Reobre el menjador social de Lleida després d'un any tancat per la pandèmia

El menjador social de Lleida, al Centre Històric, reobre aquest dijous 1 de juliol amb 45 àpats diaris, després d'un any tancat per la pandèmia, en què només es cuinava menjar per repartir a famílies vulnerables o confinades. La Fundació Jericó i el Banc dels Aliments, però, volen anar més enllà i reconvertir-lo en un projecte de reinserció social, sostenibilitat mediambiental i comunitat. Així, oferiran atenció personalitzada als usuaris, amb el suport d'una integradora social, així com tallers de malbaratament alimentari adreçats a tots els veïns del barri. La gran part dels àpats del Menjador s'elaboraran amb excedents alimentaris procedents de cadenes i botigues d'alimentació i donacions d'empreses de càtering, escoles i particulars.

Els impulsors d'aquest projecte destaquen que el Menjador és "molt més que un àpat". Volen que sigui un punt de trobada per fomentar l'aprofitament alimentari, expliquen, i el volen obrir al barri per crear sinergies amb els veïns del Centre Històric. El Menjador vol ser un referent en integració comunitària, cohesió social i sostenibilitat mediambiental, afegeixen, deixant de banda la vessant "purament assistencial" per ser "agents del canvi a la nostra ciutat".

El dia a dia del Menjador estarà gestionat per una integradora social que farà un seguiment proper als usuaris. L'objectiu és detectar millor les necessitats de les persones vulnerables o sense sostre i poder establir plans de treball conjuntament amb serveis socials i altres entitats, que serviran per millorar-ne l'atenció i ajudar-los a sortir d'una situació de vulnerabilitat.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?