Reparació dels camins a les Borges per garantir el bon estat en la campanya de la fruita i millorar la seguretat del veïnat

REDACCIÓ
27-05-2021
  • Reparació dels camins per garantir el bon estat en la campanya de la fruita i millorar la seguretat del veïnat a les Borges
    Peu de foto: 
    Reparació dels camins per garantir el bon estat en la campanya de la fruita i millorar la seguretat del veïnat a les Borges

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha adjudicat les obres de reparació dels camins municipals, una tasca que servirà per adequar l’extensa xarxa de vies, tant asfaltades com no urbanitzades amb què compta el terme municipal de les Borges, molts dels quals són camins utilitzats pels propietaris de les finques productores de fruita dolça. A la vegada, les obres afavoriran la seguretat en el trànsit rodat dels veïns i les veïnes de partides pròximes i de les empreses que s’han desplegat per la zona industrial.

“La producció de fruita és important i en grans quantitats, la qual cosa que fa que la circulació de tractors i altres vehicles pesants que transporten la fruita sigui contínua durant tota l’època de collita”, ha explicat el regidor d’Urbanisme del consistori borgenc, Daniel Not. Aquesta circulació de maquinària agrícola de grans dimensions malmet el ferm dels camins, la qual cosa fa que l’Ajuntament hi hagi de fer reparacions anuals. D’altra banda, la seguretat vial dels habitants i la prestació de servei de mobilitat als agents locals econòmics és especialment necessària en uns moments com aquests, ha afegit el regidor.

Les obres de renovació del ferm dels camins de terra s’han adjudicat a una empresa especialitzada de la comarca, per un import de 9.029,02 euros, IVA inclòs. Està previst que s’arrangin diversos camins de les Borges, amb prioritat per aquelles vies necessàries per a la mobilitat i l’accés a les finques de conreus de la capital garriguenca. D’aquesta manera, els primers vials que es repararan seran els necessaris per poder garantir la circulació durant la campanya de la fruita, i en últim terme, aquells que es trobin en un menor estat de deteriorament.

D’altra banda, també s’ha aprovat la reparació del camí del Carro, per un import total de 24.005,92 euros, IVA inclòs; del camí de la Font Vella, per una quantia de 15.004 euros; del camí de les Verdunes, per un import de 48.247,18 euros, i del camí del Pont de la Fita, per una quantia de 27.133,19 euros. Quatre vies del municipi que en ser asfaltades, milloraran el seu estat molt considerablement.

Per a Not, les obres són necessàries i prioritàries, atesa la imminència de la campanya a les Garrigues, i també tenint en compte que, alguns dels camins que es procedirà a reparar, presenten irregularitats notables que dificulten el trànsit, per la qual cosa, “no podem permetre que avanci el seu deteriorament, ja que això faria minvar la seva seguretat”, ha dit Not. Per al regidor d’Urbanisme, les nevades que va viure la comarca al mes de gener amb l’arribada del temporal Filomena, també ha fet avançar l’estat de deteriorament dels camins.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta