Reprenen les compareixences de persones interessades a explicar la seva experiència a l'1-O

ACN
Publicat: 
30-03-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Reprenen les compareixences de persones interessades a explicar la seva experiència a l'1-O

La Comissió Especial de l'1-O ha reprès les compareixences de persones interessades a explicar la seva experiència durant la jornada del primer d'octubre del 2017 a Lleida, durant la votació del referèndum convocat pel Parlament de Catalunya. Aquest dimarts, s'han pogut sentir dos testimonis i els membres de la comissió han pogut també fer-los-hi preguntes. Aquests nous testimonis passaran a nodrir l'Arxiu Municipal sobre els fets de l'1-O a la capital del Segrià. Fins ara, en el marc de la comissió s'han duta terme una desena de compareixences. Les persones que hi participen ho fan voluntàriament i només han de demanar ser convidades, a través del web www.paeria.cat/udoctubre, o presencialment a l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana.

"Fem aquestes compareixences per deixar constància als arxius municipals del que va passar aquell dia, per tal que més endavant possibles cronistes i historiadors de la ciutat puguin consultar testimonis de primera mà del que va passar aquell dia", ha indicat Josep Maria Currià, president de la comissió. Així mateix, ha fet una crida als mitjans de comunicació i professionals de la fotografia per tal que cedeixin les seves imatges "amb la finalitat d'engrossir l'arxiu municipal amb tots aquells fets, escrits, imatges i testimonis del que va passar l'1-O".  

Currià ha assenyalat que s'escoltarà totes les persones que vulguin donar el seu testimoni, però tenint en compte que la tasca de la comissió ha de concloure abans del final del mandat. Fins ara, s'han fet una desena de compareixences, però hi ha molta gent que no gosa encara explicar la seva experiència o que no coneix que disposa d'aquesta possibilitat, ha remarcat. "Hi ha persones que van resultar molt afectades i encara avui no s'atreveixen a declarar perquè tenen el dol clavat a l'ànima del que van patir aquell dia", ha dit el president de la comissió.

Comparteix

També t'interessarà