Repte d’Ilersis més que complert

M. CABELLO
Publicat: 
20-12-2018
Actualitzat: 20-12-2018 10:08
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Repte d’Ilersis més que complert

No era la campanya de lots de Nadal que començava amb més optimisme a la Fundació Ilersis-Shalom. El devastador incendi del mes d’octubre passat al centre especial de treball (CET) al polígon Els Frares va destruir per complet les instal·lacions, la maquinària i els productes que els treballadors havien preparat per a aquestes festes però, un any més, ho han aconseguit. Substituint les caixes de fusta per cartró i treballant frenèticament en una nova nau industrial de CaixaBank, han aconseguit elaborar al voltant de 35.000 lots que es repartiran entre desenes d’empreses i associacions lleidatanes. “La realitat és crua perquè hem perdut maquinària específica que estava adaptada a les nostres necessitats i capacitats de producció”, explicava ahir el director d’Ilersis, Antoni Siurana, alhora que va agrair la solidaritat de tots els proveïdors i clients, “que ens han ofert ajuda quan més l’hem necessitat”.

Tanmateix, una de les grans preocupacions dels responsables de la fundació segueix sent la continuïtat de l’activitat del CET, que donava feina a una plantilla de quaranta treballadors. Segons la gerent d’Ilersis-Shalom, Teresa Benet, “malgrat les adversitats, hem salvat la producció dels lots de Nadal però el que ens preocupa ara és què farem a partir del 10 de gener, quan ja no ens quedin més productes per repartir.” I és que, segons apunta, “la campanya de Nadal era un esprint final de treball en els últims mesos de l’any, però durant tot l’any portàvem a terme una producció que ens permetia tenir beneficis cada mes i que ara és inviable sense la maquinària”.

“Ens trobem en unes instal·lacions magnífiques que ens han permès sortir del pas però requereixen una inversió de 600.000 euros per restablir les mateixes condicions de la nostra antiga nau”, explica. És per aquesta raó que una de les solucions a llarg termini que estan estudiant és la creació d’un nou magatzem en una parcel·la cedida per l’ajuntament al mateix polígon. De moment, Siurana i Benet han fet una crida a la col·laboració de les empreses, ja que “el que necessitem ara és que les empreses requereixin els nostres serveis i així poder donar continuïtat al centre especial de treball”.

Comparteix

També t'interessarà