Retiren una denúncia contra la PAH per okupar un banc

L.R.
27-10-2017
  • Retiren una denúncia contra la PAH per okupar un banc

El BBVA va retirar ahir una denúncia civil i penal contra sis membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida per okupar el passat 26 de juliol una sucursal a la rambla Ferran per reclamar solucions habitacionals per a famílies en procés d’execució hipotecària.

L’escrit registrat en el jutjat d’instrucció número 4 de Lleida assenyala que l’entitat bancària “renuncia a l’exercici de les accions penals i civils [...], ja que la celebració del judici previst per al dia 9 de novembre podria trencar el clima de diàleg entaulat entre les dos parts dels casos més delicats”. Per la seua part, un portaveu de la PAH va considerar aquesta retirada com una estratègia “per rentar la seua imatge” i va afirmar que no hi havia motius per a la denúncia perquè les protestes a les oficines “són pacífiques, no suposen destrucció de documentació i és l’última via per reclamar solucions en negociacions d’habitatge que fa mesos o anys que estan encallats”.

Fonts del BBVA, no obstant, van puntualitzar que sí que hi va haver destrucció de documentació de clients en aquesta okupació, encara que al tractar-se d’un “cas aïllat” opten per retirar la denúncia presentada per poder restablir el servei als clients el dia de l’okupació. La plataforma antidesnonaments va reiterar que esperen una confirmació oficial del jutjat que arxiva aquesta causa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next