Reunió amb veïns de Ciutat Jardí per instal·lar un hipermercat al barri

REDACCIÓ
22-09-2020
  • Reunió amb veïns de Ciutat Jardí per instal·lar un hipermercat al barri

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha mantingut aquest dilluns a la tarda una reunió telemàtica amb veïns de Ciutat Jardí per tractar sobre el projecte d’instal·lació d’un hipermercat de l’empresa Esclat-Bon Preu a la zona comercial situada al costat de l’escola d’Agrònoms de la UdL i la carretera N-240.

Postius ha explicat als veïns que s’han interessat per aquest projecte que la competència per atorgar la llicència comercial correspon a la Generalitat de Catalunya. La concessió de la llicència és un acte reglat, que no admet discrecionalitat per part de l’administració, però està condicionat a disposar d’un informe de mobilitat favorable, que depèn també de la Generalitat.

Fa uns dies, s’ha exposat al públic aquest estudi de mobilitat i no serà fins que la conselleria de Territori i Sostenibilitat resolgui les al·legacions presentades i informi favorablement d’aquest pla de mobilitat, que el departament d’Empresa i Coneixement podrà concedir la llicència que permetria dur endavant aquest projecte.

Per part de l’Ajuntament, el tinent d’alcalde ha garantit als veïns que la Paeria serà rigorosa alhora d’exigir un pla de mobilitat realista i que no generi problemes addicionals de trànsit al barri. A més, Postius els hi ha confirmat que l’Ajuntament no té previst fer cap modificació al planejament urbanístic per afavorir aquesta implantació comercial. Malgrat això, la regulació actual permet situar un hipermercat en aquest indret, sempre que la Generalitat li concedeixi la llicència comercial i es compleixin les mesures que fixi l’estudi de mobilitat. Un estudi que els serveis tècnics municipals estan analitzant en aquesta fase d’informació pública.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta